Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέπτονται σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι οι Ισραηλινοί και Καναδοί επιχειρηματίες εκπρόσωποι κορυφαίων εισαγωγικών εταιρειών και μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή Κρητικών ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων.

Οι Ισραηλινοί και Καναδοί επιχειρηματίες θα έχουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ από σήμερα και έως την Τετάρτη θα έχουν συναντήσεις με ντόπιους επιχειρηματίες-παραγωγούς σε Ηράκλειο και Χανιά.

Η Περιφέρεια Κρήτης λόγω του μεγάλου διεθνούς ενδιαφέροντος για τα Κρητικά προϊόντα επιχειρεί νέο εμπορικό 'άνοιγμα' για την ενδυνάμωση των Κρητικών εξαγωγών, του πρωτογενή τομέα και κατ' επέκταση της οικονομίας του νησιού στην αγορά του Ισραήλ και του Καναδά σε συνέχεια των επιτυχημένων στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας με κορυφαίες αλυσίδες των αγορών της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λιβάνου και Αραβικών Εμιράτων.

Η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και τη στήριξη των Επιμελητήριων του νησιού, από σήμερα Δευτέρα και για τρείς ημέρες υποδέχονται στην Κρήτη τους εκπροσώπους 9 κορυφαίων επιχειρήσεων λιανικού και χονδρικού εμπορίου, αλυσίδων σούπερ μάρκετ του Ισραήλ, και άλλους δύο εκπροσώπους εταιρειών από τον Καναδά, που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων.

Στην Ισραηλινή αποστολή θα συμμετέχει και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου του Τέλ Αβίβ Rubin Schoussel, και όπως έγινε γνωστό η αγορά του Ισραήλ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την εισαγωγή ποιοτικών πιστοποιημένων αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις -Β2Β- σε Ηράκλειο και Χανιά.

Για την Ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο–Λασίθι) οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα γίνουν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, (οδός Κορωναίου 9) Σήμερα Δευτέρα από τις 2:30 το μεσημέρι, και την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου από τις 9:30 το πρωί.

Για την Δυτική Κρήτη (Χανιά – Ρέθυμνο) οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα γίνουν στο ξενοδοχείο Santa Marina, στην Αγία Μαρίνα Χανίων την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί.

Οι Ισραηλινοί εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, λιανικού και χονδρικού εμπορίου ενδιαφέρονται για ποιοτικά-πιστοποιημένα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα όπως: λάδι, ελιές, τυριά, γάλα, αυγά, αρωματικά φυτά, μέλι, μαρμελάδες, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, αλιεύματα, κρέας (εκτός χοιρινού), φρούτα, λαχανικά, αναψυκτικά, ξύδι, νερό, γλυκίσματα, παγωτό.

Οι Καναδοί εκπρόσωποι από την πλευρά τους όπως έγινε γνωστό ενδιαφέρονται για: λάδι, ελιές, πάστα ελιάς, κρασί , σταφίδα. Μάλιστα για τα ίδια προϊόντα είχε ενδιαφερθεί μεγάλη Καναδική εταιρεία η οποία επισκέφθηκε την Κρήτη πρόσφατα, και είχε συνεργασία με τοπικούς εμπόρους, παραγωγούς.

Το Καναδικό ενδιαφέρον εκφράζεται ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο ταξίδι του Περιφερειάχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στον Καναδά όπου είχε συναντήσεις με Κυβερνητικούς αξιωματούχους, φορείς, τους συλλόγους Κρητικών, και εταιρίες για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων.