Η πορεία εξόδου από την ύφεση θα είναι μακρά και επίπονη και η επούλωση των πληγών που άνοιξε η κρίση πολύ αργή, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση του Συνδέσμου για την παρουσίαση του Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες.

«Ο παραγωγικός μας ιστός έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη και το ιλιγγιώδες ποσοστό ανεργίας θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να επανέλθει σε ανεκτά επίπεδα», είπε.

Ως θετικό γεγονός ανέφερε ότι «τουλάχιστον, έχει γίνει συνείδηση πια ότι μαγικές συνταγές ανάκαμψης πόσο μάλλον επιστροφής στις παλιές καλές μέρες, δεν υπάρχουν» και έκανε λόγο για μια νέα Ελλάδα με νέους πολιτικούς, νέους επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες.

Όπως είπε, οι νέοι πολιτικοί πρέπει να είναι ικανοί «να αντιμετωπίζουν κρίσεις με το βλέμμα στραμμένο εμπρός αντί να λοξοκοιτούν συνεχώς πίσω, ικανοί να δίνουν λύσεις με τη γνώση τους αντί να διαχειρίζονται επικοινωνιακά την άγνοιά τους», οι νέοι επιστήμονες «απαλλαγμένοι από στερεότυπα περασμένων δεκαετιών, ριζοσπάστες που να μην ομνύουν σε καμιά ξεφτισμένη σημαία» και οι νέοι επιχειρηματίες «με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές κι όχι στον κρατικό κορβανά, που θα ρισκάρουν και θα είναι έτοιμοι ν' αποδώσουν λογαριασμό για το κέρδος τους στην κοινωνία».

Αναφερόμενος, τέλος, στη μετανάστευση πολλών νέων στο εξωτερικό ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι «τα καλύτερα παιδιά μας αναζητούν σε άλλες χώρες αυτά που η Ελλάδα δεν μπορεί να τους δώσει» και ότι η επαναφορά της χώρας μας σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης έχει ως προϋπόθεση να μη στεγνώσει η ελληνική κοινωνία από τη ζωντάνια και τον δυναμισμό των νέων.

in.gr