Μεγάλος αριθμός φορολογούμενων, παρότι δικαιούται τα νέα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων, δεν έχει υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να λάβει το επίδομα, όπως προκύπτει από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 142.543 αιτήματα, συνολικού ποσού 234 εκ ευρώ.

Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων που καταβάλλεται για πρώτη φορά και καλύπτει οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά και ανέρχεται στα 480 ευρώ το έτος για κάθε παιδί, καθώς και το ενιαίο επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες το οποίο χορηγείται εφάπαξ και ενδεικτικά για οικογένεια με 4 παιδιά φθάνει τα 3920 ευρώ το χρόνο.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση, η παροχή αυτή απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλλει οριστικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και έχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών ή κάτω των 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή κάτω των 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας και φυσικά πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι με ένα ή και περισσότερα παιδιά μπορούν να υποβάλλουν αίτημα οικογενειακού επιδόματος, αμέσως μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Βρούτσης: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη της οικογένιας»

«Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μοναδικός δημοσιονομικός δείκτης που αυξήθηκε στον προϋπολογισμό του 2013, αφορά τα οικογενειακά επιδόματα. Το κονδύλι αυτό από 566 εκατομμύρια ευρώ το 2012, ανέβηκε στα 755 εκατομ. ευρώ το 2013. Σήμερα έχουν εγκριθεί 142.543 αιτήματα, συνολικού ποσού 234 εκ ευρώ», τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός δικαιούχων δεν έχουν υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα. Καλούμε τους πολίτες που δικαιούνται την παροχή αυτή, να υποβάλλουν άμεσα το σχετικό έντυπο, ακόμη και εάν έχουν ήδη υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση», κατέληξε.

newpost.gr