Η Ζωή Μαυρουδή, η Irate Greek, το Omniatv και το περιοδικό Unfollow παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ Ruins (Ερείπια), σε σκηνοθεσία της Ζωής Μαυρουδή στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, στο Ηράκλειο.
«Ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα. Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012…»
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου (Μονής Αγκαράθου 9), την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 19.30, με την υποστήριξη του τμήματος Νοσηλευτικής των ΤΕΙ Κρήτης και των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού.
Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, με τη συμμετοχή της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου, δημοσιογράφου (περιοδικό Unfollow), μέλους της ομάδας παραγωγής του ντοκιμαντέρ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές \”αν θέλετε και μπορείτε, φέρτε συσκευασμένα τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του «Φαγητού με την αγάπη μας», των βασικών δομών του Κοινωνικού Χώρου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook