Απουσία των εργαζομένων, και ειρηνικά , τιμήθηκε με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις ανά νομό στην Κρήτη,  η εφετινή Εργατική Πρωτομαγιά

Στα Χανιά το Ε.Κ.Χ και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Κορναράκης με δηλώσεις του ανέφερε ότι « το συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να προσπαθεί να αποκρούσει και να αντιστρέψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπονομεύουν και καταργούν  κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων» Ο κ. Κορναράκης τόνισε ότι σε μια νύκτα, ότι είχε κατακτηθεί με αγώνα και αίμα έγινε παρελθόν.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Κωνσταντουλάκης σημείωσε ότι σήμερα οι εργαζόμενοι, δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση στα κεκτημένα δικαιώματα τους. Επίσης ο κ. Κωνσταντουλάκης  έκανε λόγο για μια επίθεση φθοράς και απαξίωσης την οποία δέχεται το συνδικαλιστικό κίνημα και η οποία πρέπει να πάψει γιατί αν συνεχιστεί «ένας οδοστρωτήρας θα σαρώσει κάθε εργασιακό μας δικαίωμα»

Στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων πραγματοποίησε τη δική του  συγκέντρωση το ΠΑΜΕ. Το μέλος της γραμματείας Γιώργος φραγκιουδάκης στις  δηλώσεις του είπε ότι «τιμούμε σήμερα και στα Χανιά τους νεκρούς της τάξης μας , τους αγωνιστές εκείνους  που πριν από τόσα χρόνια έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε  να έχουμε υποτίθεται 8ωρο εργασίας. Σήμερα  όμως η δική μας η γενιά πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να αντισταθεί σε αυτή τη λαίλαπα που αφαιρει ότι μέχρι σήμερα είχαμε κατακτήσει.»

Ειρηνικές ήταν επίσης και οι δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν και στο Ηράκλειο για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν την αντίθεση τους στα οικονομικά μέτρα που πλήττουν το εισόδημα των εργαζομένων και αποχώρησαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook