Ένα κορίτσι 14 ετών από την Ιταλία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, όταν ένας συμμαθητής της χάκαρε τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και «ανέβασε» μια δημοσίευση ανακοινώνοντας ότι «ήταν διαθέσιμη σε όποιον ήθελε».

Το νεαρό κορίτσι σύρθηκε σε έναν απομονωμένο χώρο ανοιχτού θεάτρου στην πόλη Molfetta κοντά στο Μπάρι, όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από μια συμμορία δέκα ατόμων.

Όπως αναφέρει η MailOnline η ανήλικη μαθήτρια ξέχασε να αποσυνδεθεί από το λογαριασμό της στο Facebook, με αποτέλεσμα ένας άλλος μαθητής που ήθελε να την εκδικηθεί να ανεβάσει φωτογραφίες της και το νούμερο του κινητού της τηλεφώνου.

Αμέσως μετά το κορίτσι άρχισε να δέχεται παρενοχλήσεις στο κινητό της. Η επίθεση, προσθέτει το δημοσίευμα, σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2012, όταν η ομάδα των δραστών –τους οποίους το κορίτσι δε γνώριζε καλά- την πλησίασε και προσπάθησε να την πείσει να πάνε βόλτα με ένα μηχανάκι.

Τότε την οδήγησαν στο θέατρο, όπου τη βίασαν τέσσερις άντρες ενώ οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν, ανέφερε ο εισαγγελέας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Θα μπορούσε να είναι μια “τυχαία” επίθεση, όμως γεγονός είναι ότι μερικούς μηνες πριν κάποιος είχε μπει στο προφίλ της στο Facebook και έγραψε ότι ήταν “διαθέσιμη”. Οι νέοι δεν καταλαβαίνουν τις επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η κακή χρήση τέτοιων εργαλείων, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο διαδίκτυο» ανέφερε ο αντιεισαγγελέας Francesco Giannella.

Το κορίτσι δεν ανέφερε το περιστατικό στις αρχές και το μόνο που έκανε αρχικά ήταν να πετάξει την κάρτα SIM για να βάλει ένα τέλος στις παρενοχλήσεις που δεχόταν. Στη συνέχεια, προσθέτει το δημοσίευμα, έπεσε θύμα βιασμού για δεύτερη φορά από το φίλο της, κάτι που την οδήγησε στο να πάρει την απόφαση να προβεί σε καταγγελία.

Τέσσερις άντρες ηλικίας 20-25 ετών συνελήφθησαν ως ύποπτοι και κρατούνται ενώ ένας πέμπτος, ο οποίος όταν συνέβη η επίθεση ήταν κάτω των 18 ετών, ανακρίνεται για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

newsbeast.gr