Ενα ακόμη λουκέτο έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των επιχειρήσεων που λογω της οικονομικής κρίσης λύγισαν. Αυτή τη φορά τα κακά μαντάτα ήρθαν από το χώρο των ελαστικών και την πασίγνωστη βιοτεχνία Αφοί Καριπίδη στον Βοτανικό. 

Οι 17 εργαζόμενοι πήγαν χθες να πιάσουν δουλειά και βρήκαν την πόρτα κλειστή. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Αφοί Καριπίδη ενημέρωσαν τους υπαλλήλους τους οτι αδυνατούν να συνεχίσουν να λειτουργούν καθώς τους έπνιξαν τα χρέη. 

Αυτό τους οδήγησε στην απόφαση να επινοικιάσουν το εργοστάσιο και τα μηχανήματα σε εναν από τους πιστωτές τους.

Οι Αφοί Καριπίδη δεν οφείλουν δεδουλευμενα στους εργαζόμενους, αλλά τους χρωστάνε τα ένσημα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2013. Ωστόσο τους είπαν οτι αδυνατούν να τους απολύσουν γιατί δεν έχουν χρήματα να τους αποζημιώσουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο δίχως καμία κάλυψη. 

Για το θέμα ενημερώθηκε και η ΓΣΕΕ και στο πλευρό των εργαζόμενων που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη σήμερα το πρωί στη βιοτεχνία του Βοτανικού βρέθηκε το μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ Μάκης Θεοχάρης. Οι εργαζόμενοι που έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας εως τις 3 Μαρτίου με την εταιρεια Αφοί Καριπίδη άκουσαν έκπληκτοι να τους λένε πως αν θέλουν μπορούν να κάνουν μια αίτηση στη νέα ιδιοκτησία για να ζητήσουν δουλειά. 

Ωστόσο ο νέος ιδιοκτήτης ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις συμβατικές του υποχρεώσεις να προσλάβει τους εργαζόμενους ενώ κάλεσε και την αστυνομία για να προστατέψει όπως είπε το χώρο και τα μηχανήματα από τους εργαζόμενους!

Μετά πάντως και την παρέμβαση της ΓΣΕΕ βρέθηκε η συμβιβαστική λύση να γίνει ένα ραντεβού των αδελφών Καριπίδη με τη νέα ιδιοκτησία την ερχόμενη Παρασκευή ωστε να βρεθεί μία λύση για τους 17 εργαζόμενους. 

Το Newsit μέσω και του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ ζήτησε να έχει την πλευρά των αδελφών Καριπίδη για τα όσα συνέβησαν αλλά μας απάντησαν οτι δεν επιθυμούν να κάνουν καμία δήλωση. 

Η ιστορία της βιοτεχνίας ΑΦΟΙ Καριπίδη

Η "Αφοί Γ.Καριπίδη ΑΒΕΕ" ιδρύθηκε το 1986 σαν εταιρεία κατασκευής και εμπορίας ελαστικών εξαρτημάτων κυρίως για εφαρμογές αυτοκινήτων. Η σύστασή της στηρίχθηκε στην πείρα που είχε συσσωρεύσει η πρόγονος εταιρεία "Αφοί Γ.Καριπίδη ΟΕ" η οποία δραστηριοποιούνταν στον ίδιο χώρο για 30 χρόνια. Με την πάροδο του χρόνου οι παραγωγικές δυνατότητες της εταιρείας αυξηθηκαν οδηγώντας στο σχεδιασμό και την κατασκευή περισσότερων από 12.000 διαφορετικών ελαστικών εξαρτημάτων για κάθε βιομηχανική κρίση, συμπεριλαμβάνοντας και αμυντικό υλικό όπως ανταλλακτικά αρμάτων και πλοίων. 

newsit.gr