Άθελά του, ένας υπουργός του Φρανσουά Ολάντ παραδέχτηκε δημοσίως ότι η Γαλλίδα ηθοποιός, Ζουλί Γκαγέ, είναι σύντροφος του Γάλλου προέδρου κι όταν κατάλαβε την γκάφα του, έσπευσε να τα μαζέψει. Ήταν όμως αργά!

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο "iTele", ο υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας, Μπερτράν Καζνέβ, κλήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία που αποκαλύπτουν σήμερα τα γαλλικά ΜΜΕ ότι η "κρυφή αγάπη" του προέδρου έχει διοριστεί σε καλό πόστο ως μέλος του Δ.Σ. στο πολιτιστικό κέντρο "Villa Medicis". Ο διορισμός της έγινε από την υπουργό Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, τον Ιανουάριο του 2013.

"Πως βλέπετε το διορισμό της Ζουλί Γκαγέ στο Διοικητικό Συμβούλιο του πολιτιστικού κέντρου Villa Medicis;", τον ρώτησε ο δημσοιογράφος.

"Η σύντροφός του Φρανσουά Ολάντ έχει αναπτύξει καλλιτεχνική δράση", είπε ο Γάλλος υπουργός και μόλις κατάλαβε το σφάλμα του, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

"Κατ΄αρχήν, δεν είναι σύντροφος του Γάλλου προέδρου. Εγώ δεν έχω να επιβεβαιώσω τίποτε πάνω σ΄αυτό το θέμα, δεν έχω να πω τίποτε", μουρμούρισε προσπαθώντας να τα... μπαλώσει. 

Ο Καζνέβ δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας, όπως και κάθε Γάλλος πολίτης που ασκεί ή δεν ασκεί πολιτική, έχει το δικαίωμα της προστασίας της ιδιωτικής του ζωής.

protothema.gr