Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, Eθελοντική Aιμοδοσία στον Δήμο Χερσονήσου (Κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Λιμ. Χερσονήσου), με τη βοήθεια της Μονάδας Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ).

Την αιμοδοσία διοργάνωσαν ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χερσονήσου, το Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Άνω Χερσονήσου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χερσονήσου, ενορίες και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν πολύ ικανοποιητική χαρίζοντας -με αυτή την πράξη αλληλεγγύης- αίμα στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Όσοι συμμετείχαν για πρώτη φορά πήραν ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται στα πλαίσια δράσης του «Αιματοκρήτη» που αφορά το θέμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας αλλά και συναφή θέματα όπως αυτά της Δωρεάς Μυελού των Οστών και της Δωρεάς Οργάνων.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά τόσο στην ευαισθητοποίηση του κοινού όσο και στη σταθερή αύξηση των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών, αποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη των θεσμών αυτών προσφοράς εναπόκειται στη συνεργασία και την συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερο φορέων και ανθρώπων.

Εξάλλου, στην Κρήτη οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και είναι πραγματικά σημαντικό να αιμοδοτεί κανείς συστηματικά και συνειδητοποιημένα, ώστε να υπάρχει σταθερό απόθεμα και να μη χρειάζεται να αναζητούμε εναγωνίως αίμα τη δύσκολη στιγμή της ασθένειας. Το αίμα είναι ένα αγαθό που πρέπει να υπάρχει για όποιον και όποτε το έχει ανάγκη.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής στον συνάνθρωπο!