Με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας προσέρχονται πλέον στις εφορίες, εφοριακοί υπάλληλοι και πολίτες. Ο κλάδος των εφοριακών έχει στοχοποιηθεί υπέρμετρα, όπως δείχνουν οι απανωτές επιθέσεις σε ΔΟΥ, η συκοφάντηση υπαλλήλων και η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια του κόσμου για φόρους και χαράτσια του Μνημονίου.
Μόλις σήμερα, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί έξω από την ΔΟΥ Κορυδαλλού. Πληροφορίες μάλιστα μιλούν για έξι κιλά δυναμίτιδας που, για άγνωστο λόγο, δεν εξερράγησαν στην ώρα που είχε προαναγγείλει άγνωστος που έκανε προειδοποιητικό λίγα λεπτά νωρίτερα σε τηλεοπτικό σταθμό.
Δεν είναι πρωτοφανές να τοποθετείται βόμβα σε εφορία τις νυχτερινές ώρες. Είναι όμως ένα ακόμη κρούσμα επιθέσεως σε εφορίες, μετά και το απίστευτο σκηνικό που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ΔΟΥ ΙΖ στο Βύρωνα, όπου ομάδα 70 αγνώστων, χωρίς διακριτικά και πανό ή σημαίες, εισέβαλαν στο γραφείο του διευθυντή και παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, εξύβριζαν σκαιότατα και απειλούσαν τους υπαλλήλους της εφορίας, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στα γραφεία.
Και στην περίπτωση αυτή, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, από τύχη ίσως και λόγω της ψυχραιμίας εκ μέρους των υπαλλήλων και της αστυνομίας -δεν υπήρξε ούτε μία σύλληψη, Ωστόσο ήδη σε ορισμένες εφορίες οι διευθυντές έχουν λάβει μέτρα διακριτικής παρακολούθησης των κινήσεων των πολιτών, προκειμένου να υπάρξει άμεση κινητοποίηση και κλήση στην αστυνομία, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάποιοι επιχειρούν να εισβάλουν με τη χρήση όπλων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.
Στόχος είναι η ασφάλεια της ζωής των υπαλλήλων και των πολιτών, που πριν περίπου ενάμιση χρόνο κινδύνευσαν σοβαρά όταν ηλικιωμένος είχε εισβάλει με καραμπίνα στην εφορία της Αγίας Παρασκευής και άρχισε να πυροβολεί μέσα στα γραφεία.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook