Το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων πέτυχε σπουδαία διάκριση, κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τις Φυσικές Επιστήμες Chain Reaction που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του διαγωνισμού, διακρίθηκαν οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου: Καπνισάκη Άλκηστη, Μαυρεδάκη Νικολέτα, Παπασηφάκη Άννα-Μαρία, Χουστουλάκη Μαρίνα και Ψαρουδάκη Τριανταφυλλιά (ομάδα Ν.Τ.Α.Μ.Α.).

Η ερευνητική εργασία τους για τους λαμπτήρες πυρακτώσεως με τίτλο «Λαμπτήρες Πυρακτώσεως: είδος προς εξαφάνιση;», πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Ράπτη Μαρίας και Αλυσαβάκη Κυριακής (δείτε εδώ).Η μεθοδικότητα στην έρευνά τους και η ποιότητα στην παρουσίασή της αναγνωρίστηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και βραβεύτηκαν!. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής κ. Ν.Χανιωτάκης, του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν πως το Δημόσιο Ελληνικό Σχολείο πλαισιώνεται από αξιόλογους εκπαιδευτικούς με όραμα για την παιδεία και πάθος για τη δουλειά τους και μαθητές πρόθυμους, δημιουργικούς και αποτελεσματικούς που πιστεύουν ότι η μάθηση δεν περιορίζεται μόνο στη σχολική αίθουσα ούτε στη στείρα εφαρμογή του προγράμματος σπουδών που επιβάλλει το Υπουργείο.