Επίσημη πρόταση για παράταση στην κατάθεση των προτάσεων από τους αιρετούς περιφερειάρχες σχετικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατέθεσε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που συγκάλεσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε χθες στους πρώτους εκλεγμένους περιφερειάρχες ότι «η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ δεν είναι ρητορικό ζήτημα, αλλά κινητήρια δύναμη για νέες θέσεις εργασίας, αιμοδότηση επιχειρήσεων, συγκράτηση της ανεργίας και ενίσχυση της εξωστρέφειας» ενώ επανέλαβε το αίτημα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να έχουν καταθέσει στο υπουργείο συγκεκριμένα σχέδια με στόχο την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Στην παρέμβασή του ο κ. Αρναουτάκης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Θα έλεγα ότι οι προτάσεις μας θα έπρεπε να υποβληθούν λίγο αργότερα και θα σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μόλις χθες (σ.σ. προχθές) συνεδρίασε για πρώτη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας και όλοι οι συμμετέχοντες φορείς θα συνεργαστούν μαζί μας. Άρα, οι προτάσεις οι οποίες θα έρθουν μέσα από την καινοτομία για την περίπτωση της Κρήτης, όπως για τα αγροτικά προϊόντα, για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την έρευνα, την τεχνολογία, πρέπει να προκύψουν από τις προτάσεις των φορέων. Συνεπώς, χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη βοήθεια της δική σας. Με την ευκαιρία, ένα σημαντικό έργο που θα πρέπει να δείτε κι εσείς, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά πως με τις απαλλοτριώσεις ο ΒΟΑΚ δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ απορρόφησης φέτος. Ούτε πέρυσι είχε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook