Στο πρωτοποριακό Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά, στον Δήμο Αμαρίου του Ρεθύμνου έψαχναν να βρουν έναν τρόπο για να αντικαταστήσουν τις άβολες και "κουραστικές" κλασσικές καρέκλες.

Και όπως φαίνεται τον βρήκαν και είναι εξίσου πρωτοποριακός.

Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε η αντικατάσταση των καρεκλών απο...μπάλες.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σχολείου "Τα τελευταία 5 χρόνια λέγαμε ότι θέλαμε να κάνουμε τα θρανία και οι καρέκλες να μοιάζουν περιττά στην τάξη. Να αντικατασταθούν αν είναι δυνατόν με αντικείμενα πιο χρηστικά και καλαίσθητα.

Έτσι λοιπόν η μαμά Ζωή, νεοαφιχθείσα με τα παιδάκια της από την Κέρκυρα, έδωσε τη λύση. Οι καρέκλες του σχολείου σιγά σιγά εκτοπίζονται από… μπάλες!

Σε αντίθεση με τις καρέκλες, που εμποδίζουν τη σωστή ανάσα, την καλή κυκλοφορία του αίματος και που επιβαρύνουν το σώμα με τη λανθασμένη στάση, οι ελβετικές μπάλες γυμναστικής ή όπως είναι γνωστές «οι μπάλες για πιλάτες», κρατούν το σώμα σε εγρήγορση, βοηθούν στη συγκέντρωση, ενώ γυμνάζουν, διευκολύνοντας την αναπνοή και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Δεν είναι τυχαίο που τις μπάλες αυτές τις χρησιμοποιούν σε κέντρα πληροφορικής, σε εργασίες που απαιτούν πολύ καθισιό, ενώ βοηθούνε ιδιαίτερα παιδιά με αυτισμό.

Με χαρά λοιπόν σας δίνουμε μια γεύση από χοροπήδημα!!!"