Απόφαση με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων με εμβαδόν έως 250 τετραγωνικών μέτρων την τελευταία Κυριακή του χρόνου εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ενώ με τη σειρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει την ικανοποίησή του με την απόφαση προσθέτοντας την πρότασή του να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 28.12.2014 και κλειστά στις 14/12.

Συγκεκριμένα στην απόφαση της Αντιπεριφέρειας αναφέρεται το εξής:

\”Επιτρέπουμε την λειτουργία των καταστημάτων με επιφάνεια έως 250 τμ των Χανίων την τελευταία Κυριακή του έτους , στις 28-12-2014.\”

Μάλιστα στο αιτιολογικό της απόφασης, παραθέτονται και τα σχετικά αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης καθώς και η εξής επισήμανση:

\”Το γεγονός ότι το αίτημα αυτό είναι εύλογο, διευκολύνει και εξυπηρετεί τους καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους με μεγαλύτερη χρονική άνεση για την
Πρωτοχρονιά. Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια τα καταστήματα των Χανίων ήταν ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του έτους και επομένως σε αντίθετη περίπτωση ανατρέπονται μακροχρόνιες
συνήθειες για τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές.\”

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων –  Ανοικτά στις 28/12, κλειστά στις 14/12

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων με ανακοίνωσή του, εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση που εκδόθηκε από την Αντιπεριφέρεια Χανίων να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή  28.12.2014

Ο ΕΣΧ έχει εκφέρει επανειλημμένα και με όλους τους τρόπους την άποψη του για το γενικότερο άνοιγμα των Κυριακών ως ημέρας λειτουργίας των καταστημάτων με μοναδικές εξαιρέσεις τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου όπου παραδοσιακά τα καταστήματα ήταν ανοικτά.

Αυτήν ακριβώς την άποψη διατυπώσαμε και τα περυσινά Χριστούγεννα ζητώντας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Αντιπεριφέρεια να πάρουν απόφαση για άνοιγμα τις 2 τελευταίες Κυριακές του χρόνου και όχι -όπως λαθεμένα είχε πάρει το Υπουργείο – για τις 2 Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα.

Δυστυχώς η άποψη μας -που ήταν άποψη και της ΕΣΕΕ αλλά και όλων των εμπορικών συλλόγων πλην των Αθηνών- δεν εισακούστηκε και έτσι μην μπορώντας να παρανομήσουμε και να παροτρύνουμε τους συναδέλφους σε μια παράνομη ενέργεια που πιθανόν απέφερε τις επιβολές προστίμων, προτείναμε πέρυσι και φέτος τα καταστήματα να μείνουν κλειστά.

Παράλληλα όμως και σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και όλους τους εμπορικούς συλλόγους του νησιού, αιτηθήκαμε και ασκήσαμε πίεση προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους Αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων νομών ώστε να παρθεί μια απόφαση για όλη την Κρήτη και τα καταστήματα μέχρι 250τ.μ. να ανοίξουν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου γεγονός που επιτεύχθηκε μόλις σήμερα και για αυτό δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Κατά συνέπεια, προτείνουμε τα καταστήματα στα Χανιά να μείνουν ανοικτά την Κυριακή 28/12, παράλληλα όμως ζητούμε επιτακτικά από τους συναδέλφους να κρατήσουν τα καταστήματα κλειστά την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και να δείξουν για άλλη μία φορά την αντίθεση τους στην συνολική απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στα Χανιά διαμορφώνεται ως εξής:

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook