Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Γρήγορου Σκακιού στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με ένα γεμάτο τριήμερο από… ασταμάτητο σκάκι!

Η επίσημη ενημέρωση για τη διοργάνωση:

Ολοκληρώθηκαν χτες τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Γρήγορου Σκακιού. Ένα τριήμερο με ασταμάτητο σκάκι όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα σκακιστικά χρονόμετρα! Χαρακτηριστικό των σκακιστών σ’ αυτούς τους αγώνες είναι η γρήγορη αντίληψη, η σκακιστική διαίσθηση και η απόλυτη προσήλωση για την αποφυγή του λάθους.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το οποίο μετατράπηκε στην κυριολεξία σε έναν χώρο πνευματικού συναγωνισμού! Σκακιστές που έχουν γράψει ιστορία στο Ελληνικό σκάκι επισκέφτηκαν την πόλη μας και αγωνίστηκαν στα δύο πρωταθλήματα που διεξήχθησαν! Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν και μία ευκαιρία στους τοπικούς μας παίκτες να αγωνιστούν ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα και να δείξουν τη δύναμή τους που αδιαμφισβήτητα πλέον βρίσκεται σε ψηλό επίπεδο!

Αναλυτικά τώρα στο Πρωτάθλημα Rapid μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με τον GM Χρήστο Μπανίκα να υπερτερεί στα κριτήρια και να κατακτά την πρώτη θέση! Δεύτερος ο GM Στέλιος Χαλκιάς και τρίτος ο GM Βασίλης Κοτρωνιάς. Στην αντίστοιχη κατηγορία Γυναικών η Κόρακα Μίνα απέδειξε ότι η εκπληκτική της εμφάνιση στο τουρνουά της Παλαιόχωρας κάθε άλλο παρά τυχαία δεν ήταν! Πήρε την πρώτη θέση κατακτώντας ταυτόχρονα τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος Γυναικών! Τη 2η θέση πήρε η Κουτσογιαννοπούλου Θεοδώρα και 3η η Πετράκη Ευαγγελία!

Στις νεανικές κατηγορίες την 1η θέση κάτω των 18 ετών πήρε ο Λιοδάκης Κ., 2ος ο Γ. Καλογερής, 3ος ο Στ. Φυντριλάκης. Στα κορίτσια 1η η Πετράκη Ευ., 2η η Βοζινάκη Ανθή, 3η η Πετράκη Φραντζέσκα.

Κάτω των 15 ετών 1ος ο Αργ. Παπαδόπουλος, 2ος ο Πισσαδάκης Δ. και 3ος ο Στ. Πετράκης. Στα κοριτσια 1η η Πετράκη Αργ., 2η η Κουκουράκη Χρ., 3η η Καραβιτάκη Αντ.

Κάτω των 12 ετών 1ος ο Γεωργακόπουλος Ν., 2ος ο Κ. Χομπιτάκης και 3ος ο Αλυγιζάκης Απ. Στα κορίτσια 1η η Καραβιτάκη Ευαγγ., 2η η Χατζηπαναγιώτου Ασ., 3η η Αλειφέρη Κατ.

Κάτω των 9 ετών 1ος ο Φυντριλάκης Κ., 2ος ο Βιζυράκης Στ., και 3ος ο Αντ. Βιζυράκης. Στα Κορίτσια 1η η Καντεράκη Μ., 2η η Τσουρουνάκη Μ. και 3η η Καλιοντζάκη Ερ.

Στο πρωτάθλημα Blitz (αγώνες όπου οι παίκτες έχουν μόνο τρία λεπτά στη διάθεσή τους για την ολοκλήρωση της παρτίδας) εκεί ήταν σειρά του GM Νικολαϊδη να διαπρέψει! Επιβλήθηκε άνετα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έφτασε στα play off μαζί με τους Χρ. Μπανίκα, Β. Κοτρωνιά και τον Ρεθυμνιώτη Θ. Σερντεδάκι (ο οποίος ήταν και η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος!). Στα play off επικράτησε για δεύτερη φορά ο Γ. Νικολαΐδης κατακτώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος. 2ος ο Χρ. Μπανίκας και 3ος ο Β. Κοτρωνιάς.

Στις γυναίκες η Βοζινάκη Ανθή κατέκτησε άλλον έναν Πανελλήνιο τίτλο αυτή τη φορά όμως σε επίπεδο Γυναικών. Η Χανιώτισσα σκακίστρια μπορεί να είναι μόλις 14 ετών αλλά το πλούσιο ταλέντο της, σε συνδυασμό με το πνεύμα της νικήτριας που κατέχει τις έχουν προσφέρει σημαντικότατες επιτυχίες στο χώρο του σκακιού! Άλλη μια σημαντική έκπληξη έγινε και στη 2η θέση όπου η 9χρονη Καραβιτάκη Ευαγγελία ακολουθώντας τα «χνάρια» της Ανθής έκανε ένα εντυπωσιακό τουρνουά ξεπέρασε πολύ πιο έμπειρες και μεγαλύτερες αντιπάλους κατακτώντας τη 2η θέση! Την τρίτη θέση κατέκτησε η Κουτσογιαννοπούλου Θεοδώρα! Αναλυτικά τώρα οι νικητές στις νεανικές κατηγορίες είναι οι εξής!

Κάτω των 18 ετών 1ος ο Καλογερής Γ., 2ος ο Λιοδάκης Κ. 3ος ο Σπ. Ναούμ. Στα κορίτσια 1η Βοζινάκη Ανθή, 2η Πετράκη Αργ.
Κάτω των 15 ετών 1ος ο Πετράκης Στ., 2ος ο Παπαδόπουλος Αργ. 3ος ο Στ. Φυντριλάκης. Στα κορίτσια 1η Πετράκη Ευαγγελία.

Κάτω των 12 ετών 1ος ο Πατρελάκης Ευ., 2ος ο Παπαδημητράκης Γ. 3ος ο Μπαϊραμιάν Αρτ.. στα κορίτσια 1η Καραβιτάκη Ευ., 2η Πετράκη Φρ., 3η Κουκουράκη Χρ.
Κάτω των 9 ετών 1ος ο Φυντριλάκης Κυριάκος, 2ος ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης  3ος ο Βιζυράκης Σταύρος. 1η Καντεράκη Μ., 2η Τσουρουνάκη Μ., 3η Καραβιτάκη Αντ.

Για άλλη μια φορά η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων έβγαλε σε πέρας μία απαιτητική Πανελλήνια  διοργάνωση αποσπώντας θετικά σχόλια απ’ όλους τους φιλοξενούμενους παίκτες!  Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκάκι  είχε την στήριξη της Π.Ε Χανίων και του Δήμου Χανίων ενώ κύριοι χορηγοί ήταν η ΗΛΕΚΤΩΡ,ο ΟΤΕ και η ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook