Σάλο στην κοινή γνώμη της Κρήτης, έχει προκαλέσει διαφημιστικό σποτ, γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που εμφανίζει τη σημαία της Κρητικής πολιτείας, δίπλα στη σημαία των αυτόνομων Νησιών Μάρσαλ, ξυπνώντας δυσάρεστες μνήμες στους απανταχού Κρητικούς.

Η επιλογή της εταιρείας κατακεραυνώνεται από την Παγκρήτια Δημοσιογραφική Ένωση Μ.Μ.Ε που κάνει λόγο για προδοτική προπαγάνδα.

Η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης Μ.Μ.Ε καταγγέλλει στον  Ελληνικό λαό αλλά και στο Έθνος ολόκληρο την προδοτική προπαγάνδα της συγκεκριμένης εταιρείας  για την μαύρη και σκοτεινή (διαφήμιση) των προϊόντων της έχοντας για φόντο την σημαία με το αστέρι της επικυριαρχίας του σουλτάνου επί του ελληνικού πληθυσμού της αλλά και της πιο σκοτεινής περιόδου της ιδιαιτέρας μας πατρίδας της Κρήτης  « Κρητική Πολιτεία ».

Θα έπρεπε δε να γνώριζαν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εταιρείας ότι η σημαία Κρητικής ψυχής και της εποχής εκείνης είχε το σημείο του σταυρού και τις λέξεις «ΕΝΩΣΙΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».

Πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια της VODAFONE συμβάλει ενεργά στην σκοτεινή προσπάθεια κάποιων που εδώ και καιρό προσπαθούν να περάσουν προδοτικά μηνύματα εναντίων της πατρίδας μας και ολοκλήρου του έθνους.

Καλούμε δε τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας να επιστρέψουν ….«Ως απαράδεκτο το διαφημιστικό spot » στην VODAFONE αμέσως και να σταματήσουν την προβολή του.

Με αυτό τον τρόπο κλείνουμε τις πόρτες στους μαύρους και ανθέλληνες επιχειρηματίες που κρύβονται πίσω από αυτήν την ενέργεια.

Το Δ.Σ της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε ήδη ενημέρωσε τους νομικούς συμβούλους της και θα προχωρήσουμε αμέσως σε αγωγές για το προπαγανδιστικό υλικό με  την κατηγορία  της « εσχάτης προδοσίας ».

Παρακαλούμε τους βουλευτές της Κρήτης αυτή την φορά να μην σιωπήσουν όπως κάνουν τώρα και καιρό και την Ελληνική δικαιοσύνη να παρέμβει αμέσως».

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης Μ.Μ.Ε. Γιάννης Κατσαράκης:

\”Αυτό το γεγονός με την αυτονομία της Κρήτης, είναι για εμάς πρώτο θέμα. Δυστυχώς, παρά τα όσα διαβήματα έχουμε κάνει δεν έχουμε βρεί την ανάλογη ανταπόκριση από τους πολιτικούς μας. Εμείς, όσο και αν έχουμε ψάξει ιστορικά δεν έχουμε βρεί καμία συνθήκη η ισχύς της οποίας να λήγει το 1913.

Θα πρέπει να πω, ότι και άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των αερομεταφορών είχε κάνει στο παρελθόν μια ανάλογη διαφημιστική καμπάνια, όπου και εκεί διαμαρτυρηθήκαμε.Τώρα, στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και περιμένουμε να δούμε τι θα μας απαντήσουν.\”

Η επίσημη θέση της εταιρίας είναι ότι πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό, το οποιό έχει διορθωθεί.