Ο Τάλως ΑΝΕΚ Lines σε συνεργασία με την Chania Cycling Races διοργανώνει για άλλη μία χρονιά το ποδηλατικό πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης σε δρόμο και ορεινή ποδηλασία.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος:

Ο ποδηλατικός όμιλος ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES σε συνεργασία με την ChaniaCyclingRaces για άλλη μια χρονιά διοργανώνει το ποδηλατικό πρωτάθλημα δυτικής Κρήτης τόσο στον δρόμο όσο και στην ορεινή ποδηλασία. Ειδικά φέτος το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς και να παρουσιάσει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή ειδικά από τους ποδηλάτες της Κρήτης. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε πανέμορφες διαδρομές των νομών  Χανίων και Ρεθύμνου . Το κάθε πρωτάθλημα είναι ανεξάρτητο από το άλλο και αποτελείται από 6 (MTB) και7 (ΔΡΟΜΟΥ) αγώνες. Αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να λάβει μέρος και στα δύο πρωταθλήματα ή και σε μεμονωμένους αγώνες.

Διευκρινίζεται  επίσης ότι το πρωτάθλημα είναι ανοικτό και μπορεί να συμμετέχει κάθε ποδηλάτης  ανεξάρτητα εάν  είναι από την δυτική Κρήτη ή από την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ(ΜΤΒ)

  1. ΒΑΤΟΛΑΚΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΑΓΩΝΑΣ CROSS COUNTRY(XC)   ΚΥΡΙΑΚΗ  8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  2. ΡΟΥΣΤΙΚΑ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΓΩΝΑΣ POINT TO POINT(XCP) ΣΑΒΒΑΤΟ 28  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  3. ΑΓΚΟΥΣΕΛΙΑΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΓΩΝΑΣ CROSS COUNTRY(XC) ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ
  4. ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΧΑΝΙΩΝ ΑΓΩΝΑΣ 4 CROSS (XC) ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  5. ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΓΩΝΑΣ CROSS COUNTRY(XC) ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ
  6. ΑΣΚΥΦΟΥ ΣΦΑΚΙΩΝ ΑΓΩΝΑΣ CROSS COUNTRY ΜΑRATHON(XCM) ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

  1. ΧΑΝΙΑ-ΜΕΣΚΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ *
  2. ΦΟΥΡΝΕΣ-ΛΑΚΚΟΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ*
  3. ΜΟΥΡΝΙΕΣ ΧΑΝΙΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΣΙΡΚΟΥΙ(CAFÉ LATE) TETAΡTH 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  4. ΧΑΝΙΑ-ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ*
  5. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ-ΚΑΝΔΑΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΤ. ΧΡΟΜΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
  6. ΦΟΥΡΝΕΣ-ΖΟΥΡΒΑ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ  9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  7. ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ-ΠΡΑΣΕΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ*

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι 17 χρονών και άνω, δηλαδή γεννηθέντες από το 1998 και παλαιότερα ενώ όριο ηλικίας προς τα πάνω δεν υπάρχει(δεν χρειάζεται κανένα αθλητικό δελτίο ούτε είναι απαραίτητο να ανήκουν σε κάποιο σωματείο.). Για τους ανήλικους ποδηλάτες χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε αγώνα ορίζεται στο ποσό των 5 ευρώ.

Κάθε συμμετέχοντας μετέχει με δικιά του ευθύνη είναι υποχρεωμένος να τηρεί τον Κ.Ο.Κ. και να φοράει κράνος.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ

Η προκήρυξη κάθε αγώνα θα ανακοινώνεται  10 μέρες πριν τον αγώνα στο FB όπου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν τις λεπτομέρειες του αγώνα και να δηλώνουν συμμετοχή.

Οι αγώνες με αστερίσκο είναι ανεπίσημοι χωρίς την κάλυψη αστυνομίας, ΕΚΑΒ, και γιατρού.

Για όλους τους αγώνες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε τέτοιας μορφής εκδηλώσεις.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν βραβεύσεις με  μετάλλια και διπλώματα για τους 3 πρώτους νικητές  και δίπλωμα για τον 4ο,5ο και 6ο  κάθε ηλικιακής κατηγορίας για τους άνδρες(17-29χρ/30-39/40-49/50 και άνω) ενώ θα υπάρχει και μία κατηγορία γυναικών. Εάν σε κάποια κατηγορία δεν συμμετέχουν τουλάχιστον 3 αθλητές η κατηγορία αυτή συμπτύσσεται με την αμέσως προηγούμενη.

Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει και μια κατηγορία FUN για ανεξαρτήτου ηλικίας ποδηλάτες που δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα (σε κάποιους αγώνες θα τρέχουν μειωμένη διαδρομή).

Στην εκκίνηση κάθε αγώνα ένας τυχερός από τους συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα θα κερδίζει έπειτα από κλήρωση μια δωροεπιταγή αξίας 25 ευρώ προσφορά από το ποδηλατικό κατάστημα <<ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ>>.

Επίσης με το τέλος των πρωταθλημάτων θα γίνουν απονομές στους νικητές της γενικής κάθε κατηγορίας με κύπελλα μετάλλια και διπλώματα για τους 6 πρώτους χωριστά για κάθε πρωτάθλημα και στον νικητή που θα προκύψει από  μια SUPER γενική βαθμολογία και θα απονεμηθούν ειδικά έπαθλα και  μετάλλια  για τους 3 πρώτους του ΜΤΒ και τους 3 πρώτους του δρόμου.

 Ειδικά  ο πρώτος γενικής της σουπερ βαθμολογίας κάθε πρωταθλήματος θα παραλάβει την φανέλα του πρωταθλητή (προσφορά των καταστημάτων Μίνι Μάρκετ 5 λεπτά όπου είναι και ο χρυσός χορηγός της διοργάνωσης)και θα κερδίσει μία διανυκτέρευση για δύο άτομα  με πρωινό στο πολυτελές ξενοδοχείο MINOA PALACE (προσφορά του Μαθιουλάκη Γιώργου), ενώ ο δεύτερος νικητής κάθε πρωταθλήματος θα κερδίσει μία διανυκτέρευση για δύο άτομα με πρωινό στην πανέμορφη Παλαιόχωρα (προσφορά της οικογένεια Περάκη)

Τέλος ο ποδηλάτης που θα φέρει τις καλύτερες θέσεις στην γενική της SUPER βαθμολογίας και από τα δύο πρωταθλήματα θα κερδίσει ένα γεύμα για δύο άτομα στο πολυτελές εστιατόριο Θάλασσα του ξενοδοχείου MINOA PALACE (προσφορά του Γιώργου Μαθιουλάκη). Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσει το πρωτάθλημα δρόμου που τελειώνει και τελευταίο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Σε κάθε αγώνα θα βαθμολογούνται οι 45 πρώτοι ως εξής:

  1.  

 Στην τελική βαθμολογία κάθε πρωταθλήματος θα μετράνε τα καλύτερα αποτελέσματα από 5 αγώνες  όπου και θα ανακηρυχτούν οι τελικοί νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Ενώ για την SUPER γενική ανεξαρτήτου ηλικίας η βαθμολογία που θα συγκεντρώσει κάθε ποδηλάτης θα πολλαπλασιαστεί με  συντελεστή σύμφωνα με την ηλικία του. Αυτή η ειδική βαθμολογία ισχύει μόνο για να ανακηρυχτεί ο SUPER  νικητής της γενικής μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και όχι για την γενική κάθε ηλικιακής κατηγορίας. O τρόπος αυτός επινοήθηκε έτσι ώστε να υπάρξει μια βαθμολογία όσο τον δυνατόν πιο <<δίκαιη>> για όλους.

Ο συντελεστής είναι για την κατηγορία 16-29(βαθμολογία x 1,28) και από 30 χρονών και πάνω ο πολλαπλασιασμός γίνεται συμφώνα με την ηλικία (π.χ. 30χρ βαθμ x 1,30 για 45 χρ βαθμ  x 1,45).

Για οποιαδήποτε πληροφορία το πρόγραμμα των αγώνων τα αποτελέσματα και για τυχόν αλλαγές η ενημέρωση σας θα γίνεται στη σελίδα  ChaniaCyclingRaces   στο  FB

Οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν όλους τους χορηγούς των αγώνων για την υποστήριξή τους και την μεγάλη συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτού του event που στόχο έχει την παραπέρα διάδοση του ποδηλάτου και την προβολή του τόπου μας.

Επίσης με την ευκαιρία του πρώτου αγώνα την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στον Βατόλακο ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού για την συνεργασία τους και την προσφορά τους .

Αναλυτικά ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ου αγώνα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΤΒ ΒΑΤΟΛΑΚΟΣ 2015

Η CHANIA CYCLING RACES σε συνεργασία με τον Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ ANEKLINES και με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατολάκου, διοργανώνει τον 1ο αγώνα ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ με την επωνυμία «ΒΑΤΟΛΑΚΟΣ ΜΤΒ 2015» στις 8/2/2015 στην περιοχή Βατόλακος Χανίων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι ειδικοί κανονισμοί του πρωταθλήματος βρίσκονται αναρτημένοι στην σελίδα της διοργάνωσης https://www.facebook.com/chaniacyclingraces

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Εκκίνηση στην πλατεία του Βατόλακου
11:00 ΜΑΣΤΕΡ-ΟΠΕΝ (1ος αγώνας πρωταθλήματος δυτικής Κρήτης) 1h 30 min (περίπου) Διαδρομή :(1 γύρος): http://goo.gl/Gah8qj
11.15 Αγώνας κατηγορίας fun (1 h περίπου) Διαδρομή (2 γύροι):http://goo.gl/GxhCI8

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι άνω των 17 χρονών , δηλαδή γεννηθέντες από το 1998 και παλαιότερα ενώ όριο ηλικίας προς τα πάνω δεν υπάρχει (δεν χρειάζεται κανένα αθλητικό δελτίο ούτε
είναι απαραίτητο να ανήκουν σε κάποιο σωματείο.). Για τους ανήλικους ποδηλάτες χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα. 
Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 5€.
Κάθε αγωνιζόμενος μετέχει με δική του ευθύνη, είναι υποχρεωμένος να τηρεί τον Κ.Ο.Κ. και να φοράει κράνος.
Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού εξοπλισμού ή ατυχήματος κλπ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμέτοχής έως ½ ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στον 1ο, 2ο και 3ο νικητή κάθε κατηγορίας που συμπληρώνεται (τουλάχιστον 3 συμμετοχές ) θα απονεμηθούν μετάλλιο και δίπλωμα, στον 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα. Στον πρωτοπόρο της σούπερ γενικής θα απονεμηθεί φανέλα. Όταν μια κατηγορία δεν συμπληρώνεται θα συμπτύσσεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.
Κατηγορίες 
Ανδρών 
1. 17-29
2. 30-39
3. 40-49
4. 50 και άνω 
5. Γυναικών 17 και άνω 
6. Σούπερ γενική ανδρών (σύμφωνα με τον ειδικό τύπο )
7. Κατηγορία fun (άνδρες 17 και άνω που τρέχουν την μικρή διαδρομή και δεν μετέχουν στο πρωτάθλημα. 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Εθελοντές Σαμαρείτες η Ιδιώτης Ιατρός που θα οριστεί με ευθύνη του διοργανωτή, κάλυψη από ασθενοφόρο σε ετοιμότητα από τον Τομέα ΕΚΑΒ/Γενικό Νοσοκομείο.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων, σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή η τήρηση αυτού, καθώς και τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook