Η Αλίκη Μαστοράκη πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο, στο ξίφος μονομαχίας του Πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων, στο ΟΑΚΑ.

Η νεαρή αθλήτρια της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων κατέκτησε τελικά την 5η θέση.

Η επίσημη ενημέρωση της Α.Λ.Ξ. Χανίων:

Το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Εφήβων-Νεανίδων στο ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ έλαβε χώρα στις 7-8 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις ΟΑΚΑ στην ΑΘΗΝΑ. Η Α.Λ.Ξ. Χανίων συμμετείχε στους αγώνες με 13 αθλητές/αθλήτριες.

Η Αλίκη Μαστοράκη έδωσε πολύ σκληρή μάχη μέχρι το τέλος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο, αφού έφτασε στην πέμπτη θέση. Επίσης, η Ειρήνη Ελληνιτάκη έδειξε τις ικανότητες της αφού μπήκε στην 16άδα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά  που παίζει η Ελληνιτάκη στο πανελλήνιο  πρωτάθλημα με τις νεανίδες, αφού τον περασμένο χρόνο ήταν στο τμήμα των παγκορασίδων.

Στους έφηβους, κατάφερε ο Πετρος Δημητροπουλο με σκληρό αγώνα να μπει στους πρώτους 32. Συνολικά, από την ΑΛΞ Χανίων, 4 έφηβοι και 4 νεανίδες πέρασαν τις προκριματικές φάσεις.

Στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων ο Ιωάννης Φιλιππούσης (Οδυσσέας Χαλανδρίου), είναι πλέον ο νέος πρωταθλητής Εφήβων. Στον τελικό επιβλήθηκε με 15-6 του Αργύρη Βασιλόπουλου (Κολλέγιο Νέου Ηρακλείου). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Αλέξανδρος Τικτόπουλος (ΟΣΑ) και Θοδωρής Τσακιράκης (Α.Λ. Μεσσαράς).

Στο Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων η Ζωή Μοσχοπούλου (ΟΞΙ Φλώρινας) επιβλήθηκε στον πιο αμφίρροπο τελικό της Μυρτώ Σταρατζή (Οδυσσέας Χαλανδρίου) με 15-11 και κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Την Τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Κατερίνα Οικονομάκη (Χολαργός) και Άννα Παναγιωτακοπούλου (Οδυσσέας Χαλανδρίου).

Οι  αθλητές της Α.Λ.Ξ. Χανίων  παίξανε και στο ομαδικό παιχνίδι, όπου κατάφεραν και οι έφηβοι και οι νεανίδες να μπούνε στην 8άδα. Οι έφηβοι (Δημητρόπουλος, Δόλγυρας, Δρικάκης, Φραγκονικολάκης) πήραν την 7η θέση, ενώ οι νεανίδες (Μαστοράκη, Ελληνιτάκη, Τζιλιβάκη, Δημητρίου) κατάφεραν να πιάσουν την 5η θέση. Στους έφηβους, ο Οδυσσέας Χαλανδρίου (Μ. Παναγιωτακόπουλος, Φιλιππούσης, Δ. Χαντζούπουλος, Τούμπας) επιβλήθηκε με 45-33 της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς (Ζαχαριουδάκης, Φουστανάκης, Θ. Τσακιράκης, Καραμπιδάκης), ενώ τρίτοι αναδείχτηκαν ο ΟΞΙ Φλώρινας (Γεωργιάδης, Αστ. Τσώκας, Σκενδέρης, Κωνσταντινίδης). Στις νεανίδες, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΟΞΙ Φλώρινας (Μπαντίκη, Μοσχοπούλου, Χαλκιάς, Βρεκίδου). Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε της Ιριδα (Ροδοπούλου, Χαντζή, Νικολοπούλου, Κριτούλα) με 45-33. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Οδυσσέας Χαλανδρίου (Μαντζάνα, Σταρατζή, Παναγιωτακοπούλου, Φιλιππούση).

Τα παιδιά συνοδεύονταν από τον προπονητή τους τον κ. Μιχάλη Κωνσταντινόπουλο. Ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ Lines και το ξενοδοχείο CIVITEL στο Μαρούσι για τις χορηγίες τους προς την Λέσχη μας, στη μετακίνηση και διαμονή των αθλητών μας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook