Ένοχους έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων, του δυο από τους τρεις κατηγορουμένους για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, την προηγούμενη Τετάρτη, στην περιοχή της Σπλαντζιας.

Στον κατηγορούμενο Σ. επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη και 10 μηνών για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και στον δεύτερο κατηγορούμενο Κ. ποινή φυλάκισης 4 ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τον τρίτο κατηγορούμενο, τον οποίο ο ίδιος ο γιατρός αλλά και άλλοι μάρτυρες στην κατάθεσή τους στο δικαστήριο δεν αναγνώρισαν ως κάποιον απο εκείνους που συμμετείχαν στην επίθεση, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Η ποινή δεν έχει μετατροπή σε χρηματική ποινή ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο καταβολής χρηματικής εγγύησης 5000 ευρώ ο καθένας.

Ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας, ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης και ξέσπασε σε κλαματα για τη δικαίωση.

 

Νωρίτερα ο γιατρός και η σύζυγός του είχαν περιγράψει στο δικαστήριο όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

Να σημειώσουμε ότι έξω από τα δικαστήρια περίμεναν πολίτες και φορείς που συμπαραστάθηκαν στον γιατρό από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook