Προσοχή στους επιτήδειους που επικαλούνται υψηλές γνωριμίες με την εφορία και το Υπουργείο Οικονομικών ενεργώντας ως στελέχη του ΣΔΟΕ, εφιστά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμημα Δυτικής Κρήτης.

Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για την δράση τέτοιων απατεώνων έχουν πυκνώσει και για το λόγο αυτό ο ΟΕΕ, προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωσ:

“Το  Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης, μετά την συνεδρίαση της Παρασκευής 24/04/2015 αποφάσισε να προβεί, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου,  στην παρακάτω δήλωση  ενημέρωσης για λόγους διασφάλισης δημοσίου συμφέροντος.

Ενημερώνει τα μέλη του οικονομολόγους – λογιστές ότι το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν επιτήδειοι στα Χανιά, που εκμεταλλευόμενοι την οικονομική δυσπραγία τόσο των φυσικών και νομικών προσώπων, προσποιήθηκαν, είτε ότι είναι στελέχη του ΣΔΟΕ, είτε ότι διαθέτουν υψηλές γνωριμίες με σκοπό την εξαπάτηση τους και την είσπραξη χρηματικών ποσών για τυχόν τακτοποίηση φορολογικών εκκρεμοτήτων.

 Μετά τα κρούσματα αυτά, το ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης ενημερώνει το κοινό ότι, οι έλεγχοι είτε από τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ είτε από τα κλιμάκια των τοπικών εφοριών διενεργούνται μετά την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας των ελεγκτών και της σχετικής εντολής ελέγχου.

Επίσης για την τακτοποίηση οποιουδήποτε φορολογικού θέματος ο φορολογούμενος οφείλει να απευθύνεται στις αρμόδιες φορολογικές αρχές, προσωπικώς είτε μέσω οικονομολόγων – λογιστών – φοροτεχνικών που διαθέτουν την απαιτούμενη από τον νόμο ταυτότητα λογιστή από το ΟΕΕ είτε από δικηγόρους εγγεγραμμένους στον αρμόδιο τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο.

 Για οποιαδήποτε θέμα μπορούν να απευθύνονται στο ΟΕΕ στα τηλ 28210 94505 και 28210 95001 και να αναζητήσουν στοιχεία των αδειούχων λογιστών”
 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Παντελής Πετσετάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook