Οι κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές, καθώς και τα νέα επιστημονικά δεδομένα, μας καλούν να επανεξετάσουμε ζητήματα που αφορούν στον γραμματισμό και συνδέονται με την εκπαίδευση. 

Η παρουσίαση, η συζήτηση και η ανάλυση πρόσφατων ερευνητικών πορισμάτων για τον γραμματισμό σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία είναι ο σκοπός του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου Γραμματισμού, που συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Ελληνική Εταιρεία Γλώσσας και Γραμματισμού. Πιστεύουμε ότι τα πορίσματα του συνεδρίου αυτού θα συμβάλουν όχι μόνον στη βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών, αλλά και στην πρόοδο της επιστήμης.  

Στο επίκεντρο του Συνεδρίου θα βρεθούν θέματα όπως ο αναδυόμενος γραμματισμός, οι πολυγραμματισμοί, οι διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στον γραμματισμό, ο γραμματισμός και οι νέες τεχνολογίες/η εκπαιδευτική πολιτική/η εκμάθηση ξένων γλωσσών/η εκπαίδευση εκπαιδευτικών/το κοινωνικό και το οικογενειακό περιβάλλον. Διεθνώς καταξιωμένοι ερευνητές, όπως οι καθηγητές Βασίλειος Φθενάκης και William Teale, καθώς και οι καθηγήτριες Taffy Raphael, Mary-Ann Evans, Junko Yokota και Jill Lewis-Spector, συγκαταλέγονται στους κεντρικούς ομιλητές του Συνεδρίου, ενώ στο πλαίσιο των εργασιών του θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις με τη μορφή συμποσίων, διαλέξεων, αναρτημένων εργασιών.  
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, στο Ρέθυμνο, από 22 έως 24 Μαΐου 2015.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 14:30 στο Αμφιθέατρο Δ3. Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η ελληνική και η αγγλική. 

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook