Ο ΑΟ Κύδων και ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διοργανώνουν τη Δευτέρα τα “67α Βενιζέλεια στίβου”.

Συνδιοργανωτές είναι ακόμα ο Δήμος Χανίων, το Νομικό Πρόσωπο δημοσίου δικαίου Δήμου Πλατανιά, το ΕΑΚ Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Οι αγώνες ξεκινάνε στις 15:00 και θα συμμετέχουν μεγάλα αστέρια του κλασικού αθλητισμού.

Η σχετική ενημέρωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων:

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 τα 67α Βενιζέλεια Στίβου στις 3 μ.μ. στο Εθνικό Στάδιο Χανίων με συμμετοχές αθλητών από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία.

Τα Βενιζέλεια στίβου είναι ο ιστορικότερος θεσμός του κλασσικού αθλητισμού στη χώρα μας,  ξεκίνησαν το 1938 για να τιμήσουν την μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου και είναι αφιερωμένα στην Ειρήνη και την Φιλία των Λαών.

Στην πορεία τους, 66 χρόνια τώρα, αγωνίστηκαν όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.  Από το 1980 τα Βενιζέλεια απέκτησαν διεθνή χαρακτήρα εντασσόμενα στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου. Από το 1980 μέχρι σήμερα αγωνίστηκαν  στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, εκατοντάδες Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές κόσμου, από δεκάδες χώρες από όλο τον κόσμο.

Το 2000 και το 2006 αναδείχθηκαν η κορυφαία οργάνωση στίβου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην κατηγορία Outdoor meetings.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Α.Ο.Κύδων Χανίων ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα για την υλοποίηση των αγώνων τα τελευταία χρόνια, και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης αναγνωρίζοντας την σημασία της διατήρησης του θεσμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης ως συνδιοργανωτής των αγώνων για μία ακόμη φορά θα συμβάλει στην επιτυχία της διοργάνωσης και καλεί τους  φίλους του κλασσικού αθλητισμού να βρεθούν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, την ερχόμενη Δευτέρα για να απολαύσουν τους αγώνες στους οποίους θα πάρουν μέρος και πολλοί αθλητές και αθλήτριες του νησιού μας. 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook