Το χειρότερο κλίμα των τελευταίων δεκαετιών έχει διαμορφωθεί στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου καθώς το σκηνικό ύφεσης στην επιχειρηματικότητα θέτει πλέον σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των καταστημάτων της πόλης.

Το φιλί της ζωής από τους ξένους επισκέπτες όπως όλα δείχνουν δεν θα.. δοθεί , αφενός γιατί η τουριστική κίνηση είναι εμφανώς μειωμένη και αφετέρου όσοι τουρίστες βρίσκονται για διακοπές στο Ηράκλειο έχουν περιορισμένη αγοραστική δύναμη.

Το πρόσημο λοιπόν είναι αρνητικό και αν δεν αλλάξει κάτι άρδην το επόμενο διάστημα τα λουκέτα θα έρθουν από Σεπτέμβρη με την μορφή.. καταιγίδας.

Αυτή την περίοδο η αγοραστική κίνηση καταγράφει μείωση με τους εμπόρους να δηλώνουν προβληματισμένοι και ανήσυχοι για το μέλλον, καθώς η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα περνά μία δύσκολη δοκιμασία, με την κρίση και την παρατεταμένη ύφεση να έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό αβεβαιότητας και επιφυλακτικότητας τις τάξεις του καταναλωτικού κοινού.

Η απουσία των Ρώσων είναι εμφανής και είναι δύσκολο κάποια άλλη ευρωπαική αγορά να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος τουλάχιστον κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. 

Κάθε πέρυσι και καλύτερα λένε οι έμποροι οι οποίοι βλέπουν τον τζίρο τους μειωμένο τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρυσι.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός ότι τιμές παραμένουν χαμηλές σε μία σειρά προιόντων ένδυσης και υπόδησης με τις προσφορές βέβαια να συνεχίζονται σε μία προσπάθεια των επιχειρηματιών να δελεάσουν τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook