Την 8η θέση στην Σπιναλόγκα, ανάμεσα στα 10 καλύτερα μνημεία της Ελλάδας για το 2015, έδωσαν τα εκατομμύρια χρηστών του δημοφιλέστατου (και παγκόσμιας εμβέλειας) διαδικτυακού ιστοτόπου Tripadvisor.com!

Τα αποτελέσματα, για την ανάδειξη των κορυφαίων μνημείων και προορισμών, προέκυψε μέσα από τις κριτικές και το πλήθος των σχολίων που παρέθεσαν οι χρήστες της ιστοσελίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μικρό νησί της επαρχίας Μεραμπέλλου του νομού Λασιθίου έχει αποσπάσει 2.111 κριτικές εκ των οποίων οι 1.192 χρήστες έχουν «ψηφίσει» στη σχετική κλίμακα με την ένδειξη «υπέροχο», οι 694 «πολύ καλό», οι 184 «στο μέσο όρο» ενώ οι αρνητικές γνώμες ήταν μόλις 32!

Για να αντιληφθούμε περισσότερο την διάσταση της διάκρισης που απέσπασε η Σπιναλόγκα από τους ίδιους τους επισκέπτες, είναι χαρακτηριστικό ότι ξεπέρασε στη σχετική βαθμολογία το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, που βρίσκεται στην 9η θέση ενώ την 10αδα συμπληρώνει στη τελευταία θέση το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας και συγκεκριμένα το άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλους που εκτίθεται στον συγκεκριμένο χώρο.

Βλέποντας την κατάταξη από την 1η θέση εκεί οι χρήστες «υπερψήφισαν» την Ακρόπολη, στη 2η θέση βρίσκεται ο Παρθενώνας, στη 3η τα Μετέωρα, στη 4η οι Δελφοί, ακολουθεί στη 5η ο Ναός του Ηφαίστου, στην 6η θέση από την Αμοργό το Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισας και στην 7η από την Ρόδο, η Ακρόπολη της Λίνδου.

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook