Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Γραμματεία Ηρακλείου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιτών αναφέρει τα εξής:

“Σε ένα σταυροδρόμι όπου συγκρούονται ο λαϊκισμός με την ορθή κρίση, οι εύκολες λύσεις με την ανάγκη για ουσιαστική και αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δουλειά, οι ανέξοδες «πατριωτικές» κορώνες με την πραγματική πίστη στις δυνατότητες αυτού του τόπου και τις ικανότητες αυτού του λαού, ιδιαίτερα των νέων επαγγελματιών, επιστημόνων, εργαζομένων, φοιτητών. 
Σε ένα σταυροδρόμι όπου οι ανεύθυνες δυνάμεις του εθνικολαϊκισμού επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κούραση του λαού από την οικονομική κρίση, αλλά και από τις ανέξοδες υποσχέσεις («Ζάππεια», «άλλο μείγμα», «σκληρή διαπραγμάτευση», «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, κλπ) που διαρκώς διαψεύδονται, κάτω από το βάρος της αδυσώπητης οικονομικής και πολιτικής πραγματικότητας, προκειμένου, να τον παρασύρουν σε μια πολύχρονη περιπέτεια πλήρους φτώχειας, εξαθλίωσης και καταστροφής. 
Σε αυτό το σταυροδρόμι, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, που διαμορφώσαν από την μια η αντιμεταρρυθμιστική και με εξαρτήσεις από την εγχώρια ολιγαρχία, Κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου και από την άλλη η αλλοπρόσαλλη και εκτός σημερινής παγκόσμιας και ευρωπαϊκής πραγματικότητας, Κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά», το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ μιλάει για ακόμα μια φορά την γλώσσα της αλήθειας, του ρεαλισμού και του οραματικού σχεδιασμού για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη! 
Την γλώσσα με την οποία, από την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου του 2009, μίλησε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, για τις αιτίες από τις οποίες αυτές προήλθαν, αλλά κυρίως για τις μόνιμες λύσεις που μπορούν να την βγάλουν από το αδιέξοδο, αξιοποιώντας σε πρώτη φάση την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων μας και στην συνέχεια τις πραγματικές δυνατότητες όλων μας! 
Με την ίδια γλώσσα λέμε και σήμερα, ότι στο ψευδεπίγραφο δίλημμα που θέτει η Κυβέρνηση, επειδή ακυρώθηκαν όλες οι φαντασιακές θεωρίες της και απέτυχαν όλες οι γεμάτες «ασάφεια» και παλινδρομήσεις επιλογές της, η απάντηση μας είναι: 
ούτε άκριτο «ΟΧΙ», που οδηγεί στην απόλυτη εθνική οικονομική και κοινωνική καταστροφή, 
ούτε άνευ όρων «ΝΑΙ», στις παράλογες απαιτήσεις των εταίρων-δανειστών που οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και εξαθλίωση των φτωχών και αδύναμων πολιτών. 
Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ Ηρακλείου καλεί τους πολίτες του Νομού μας να πουν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην συνέχιση της εθνικής προσπάθειας προκειμένου να ξεπεραστεί η εγχώρια (με διεθνείς αφορμές) κρίση. Μια κρίση, ηθική, αξιακή, θεσμική, παραγωγική, δημοσιονομική, κοινωνική & πολιτική, που πλήττει την χώρα μας, όχι επειδή «μας επιβουλεύονται οι κακοί ξένοι», αλλά επειδή ισχυρές μειοψηφίες αρνούνται να εγκαταλείψουν τα προνόμια τους και αντιστέκονται στην διάλυση των πελατειακών & παρασιτικών στεγανών, τα οποία τους διασφαλίζουν, ακόμα και σήμερα, ασυλία & παράνομο πλούτο. 
Να πουν ΝΑΙ σε μια εθνική προσπάθεια μεταρρυθμίσεων και αλλαγής νοοτροπιών, από κοινού με τους λαούς της Ευρώπης και τις προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της, ώστε να βελτιώσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι, κρατώντας την Ελλάδα όρθια, μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ! 
Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος στις 5 Ιούλη, η παραμονή μας στην Ευρώπη, και όχι η εκ νέου υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου για μια δήθεν νέα εντολή «σκληρής διαπραγμάτευσης». 
Είναι σαφές ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει ατέλειες. Ότι στερείται δημοκρατικής πνοής και αέρα διαφάνειας σε πολλά επίπεδα. Ότι χρειάζεται σημαντικές βελτιώσεις στην κατεύθυνση μιας περισσότερο ομοσπονδιακής λειτουργίας που θα ελέγχεται απ’ ευθείας από τους ευρωπαϊκούς λαούς. Όμως παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι ο ευνοϊκότερος γεωπολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός σχηματισμός σε ολόκληρο τον κόσμο! Ο μόνος διακρατικός σχηματισμός που προτάσσει την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη στο πλαίσιο κανόνων & αμοιβαίας εμπιστοσύνης! 
Ο λαός μας οφείλει, ενωμένος να συνεχίσει την προσπάθεια μέσα σε αυτή την ασφαλή ευρωπαϊκή οικογένεια και να μην αφήσει να πάνε χαμένες οι θυσίες τόσων ετών. 
Οφείλει να πει όχι στις σειρήνες που παρουσιάζουν ως «παράδεισο αξιοπρέπειας» ένα, στην πράξη, ζοφερό μέλλον περαιτέρω φτώχειας, εξαθλίωσης ανέχειας και διχασμού, που παράλληλα εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους για την ασφάλεια της πατρίδας μας! 
Οφείλει να συμπαραταχτεί στο πλαίσιο μιας νέας εθνικής λαϊκής ενότητας για πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν παραγωγική διέξοδο στις δημιουργικές δυνάμεις αυτής της χώρας! Μιας χώρας που οι πολίτες της μεγαλουργούν παντού, όπου υπάρχουν σοβαρές δομές και κανόνες, αλλά αδυνατούν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα, όπου επικρατεί «το δίκαιο του ισχυρού» και όχι «η ισχύς του δικαίου».”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook