Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων ο Άρης Βουκολιών κατέκτησε το πρώτο Σουπερ Καπ της ιστορίας του, νικώντας με 3-2 του Άρη Σούδας.

Ο κυπελλούχος της περασμένης σεζόν νίκησε τον πρωταθλητή σε ένα παιχνίδι με δύο ανατροπές και μία κόκκινη που αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Άρης Βουκολιών είχε παίκτη-κλειδί τον νεαρό Σουχλάκη, που είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ. Στο 24’ από δικό του κόρνερ ο Κοκάκης σούταρε, δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν οι αμυντικοί και ο Πολένα από κοντά σκόραρε για το 0-1.

Ο Άρης Σούδας που έδειξε πιο ψυχωμένος κατάφερε να ισοφαρίσει στο 31’ μετά από εκπληκτική ενέργεια του Βαρδάκη που σέντραρε για το κεφάλι του Κλωθάκη, που σκόραρε για το 1-1. Στο 38’ ο νεαρός Μάστορας έβαλε την… πινελιά του με ένα καταπληκτικό γκολ για το 2-1, αλλά στο 41’ έγινε η φάση που αποδείχθηκε καθοριστική για τη συνέχεια, με τον διαιτητή Χρυσό να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον Κ. Γαλανάκη, εν μέσω διαμαρτυριών από τους τυπικά γηπεδούχους. Οι… ενστάσεις από πλευράς Άρη Σούδας έχουν να κάνουν πιο πολύ με την πρώτη κίτρινη που είχε δεχθεί ο αμυντικός τους στο 32’, την οποία και χαρακτηρίζουν αυστηρή.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Άρης Σούδας έδειχνε πιο ψυχωμένος και δεν είχε αφήσει να φανεί η διαφορά στον αγωνιστικό χώρο. Όσο περνούσε όμως η ώρα ήταν λογικό να έρθει και η κούραση, με τον Άρη Βουκολιών να ισοφαρίζει στο 60’ με σουτ του Γκόντζου, από μεταβίβαση του Σουχλάκη.

Στο 77’ ο Τερεζάκης δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς σκόραρε με σουτ, έπειτα από σέντρα του Σουχλάκη, με το γκολ αυτό να αποδεικνύεται το νικητήριο (2-3).

Στο 84’ ο Χατζηγιάννης έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Καμπάκης απέκρουσε την κεφαλιά του.

Με τη νίκη αυτή ο Χρήστος Παπαδογιάννης συνέχισε την παράδοση των κατακτήσεων Σούπερ Καπ (είχαν προηγηθεί το 2012 με τον Κισσαμικό όπου ήταν πρώτος προπονητής λόγω απουσίας του Γκούμπλια και το 2014 με τη Σπάθα).

Διαιτητής: Χρυσός
Βοηθοί: Πετεινάτος-Αναστασάκης
4ος διαιτητής: Μπερτάκης

Άρης Σούδας (Μανόλης Πηγουνάκης): Σαρτζετάκης, Κ. Γαλανάκης, Κεμπάτσι, Μπουρμπάκης (84’ Σκαλέρης), Βαρδάκης, Κουλάκης, Μ. Στρατουδάκης, Μπαμπουνάκης, Μάστορας (76’ Λιονάκης), Παπαθανασίου, Κλωθάκης (65’ Χατζηγιάννης).

Άρης Βουκολιών (Χρήστος Παπαδογιάννης): Καμπάκης, Τσιόλας, Παπιδάκης, Νταγκουνάκης, Παπακαστρήσιος (75’ λ.τρ. Πατρικάκης), Στ. Στρατουδάκης, Πολένα, Ντούπη (90+3’ Γ. Περράκης), Σουχλάκης, Κοκάκης (76’ Τερεζάκης), Γκόντζος. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook