Το TripAdvisor, ο παγκόσμιος ταξιδιωτικός ιστός, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού « Βραβείο Επιλογής ταξιδιωτικών προορισμών από επισκέπτες» τιμώντας τους κορυφαίους προορισμούς  στην Ευρώπη και τη Αμερική έτσι όπως τους κατέταξαν οι εκατομμύρια επισκέπτες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το TripAdvisor έχει μηνιαίως 375 εκατομμύρια διαδικτυακούς επισκέπτες ενώ συγκεντρώνει πάνω από 250 million προβολές και καταγραφές γνώμης επισκεπτών. 

Σε αυτό το διαγωνισμό, το Ρέθυμνο απέσπασε πολλές θετικές κριτικές από τους επισκέπτες του οι οποίοι το κατέταξαν με την ψήφο τους στην 7η καλύτερη πόλη της Ελλάδας την οποία αξίζει να επισκεφθεί κανείς. . Το βραβείο αυτό είναι σημαντικό γιατί ακριβώς  εκφράζει αμερόληπτα τις γνώμες και τις προτιμήσεις  που προκύπτουν από πραγματικές εμπειρίες  των ίδιων των επισκεπτών. Όπως τονίζει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μπιρλιράκη η οποία και ειδοποιήθηκε την 27η Αυγούστου από την TRIPADVISOR, κ. Louise Sholkovitz  για το βραβείο, « τίποτα δεν διατηρείται και σίγουρα δεν διακρίνεται μέσα στους ανταγωνιστικούς κόλπους του τουρισμού, όταν το ανθρώπινο στοιχείο απουσιάζει και η εμπειρία του επισκέπτη είναι επίπεδη. Η ψυχή και η φροντίδα που όλοι πρωτίστως οι Ρεθεμνιώτες επικοινωνούν,  η αγάπη και η φιλοξενία με την οποία έχουν οπλίσει την καθημερινότητά τους, η αντίληψη πως η εμπειρία του επισκέπτη  είναι ζήτημα  συνολικής και αθροιστικής προσπάθειας, η κουλτούρα , η κατανόηση και ό,τι γεννιέται από το Ρεθεμνιώτη, είναι όλα εκείνα τα «κάτι παραπάνω»  που μας χαρακτηρίζουν, αποφέρουν  υψηλό δείκτη ικανοποίησης πελατών και τελικά μας διακρίνουν  ανάμεσα στους  10 καλύτερους ελληνικούς προορισμούς».

Το βραβείο παρουσιάστηκε επισήμως στη διάρκεια της τελετής εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ρεθύμνου με το Σύλλογο Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνου,  την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο «Aegean Pearl Hotel», στο Ρέθυμνο. 

Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, τις σταθερά καλές σχέσεις που έχει οικοδομήσει το Ρέθυμνο στη διάρκεια των χρόνων με τους επισκέπτες του. Αρκεί ν’ αναφέρουμε ότι στη φετινή εκδήλωση απονεμήθηκαν, από το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη,  τιμητικές διακρίσεις και ευχαριστίες σε 20 επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του Ρεθύμνου οι οποίοι προέρχονται από 5 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες κι έχουν επιλέξει το Ρέθυμνο για τις διακοπές τους μέχρι και  47 φορές !  Επιπλέον, στην ίδια τελετή απονεμήθηκε  τιμητική διάκριση σε μεγάλα γερμανικά τουριστικά πρακτορεία με τα οποία το Ρέθυμνο διατηρεί πολύχρονη και αποτελεσματική συνεργασία. 
Ξεχωριστή αναφορά και τιμητικές διακρίσεις έλαβαν επίσης  τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Ρεθύμνης που εκπροσωπούν την Περιφέρεια Κρήτης,  το Σύλλογο Ξενοδόχων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, το Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων, το Σωματείο ενοικιάσεως δωματίων Ξένιος Ζευς, την Ένωση Διευθυντών Ξενοδοχείων, το σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σύλλογο Εστίασης και αναψυχής, το Σύλλογο Ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και τον ΟΕΒΕΡ,  οι οποίοι μοιράστηκαν δικαίως την επιτυχία αφού είναι οι επαγγελματίες που με τις υψηλές υπηρεσίες που προσφέρουν στον τουριστικό κλάδο συνέβαλλαν στην ανάδειξη του Ρεθύμνου ως έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.  

Στην τελετή εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, παρευρέθησαν κι απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων ενώ η  Αντιδήμαρχος Τουρισμού παρουσίασε ένα σύντομο απολογισμό από τις σημαντικότερες δράσεις της Επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου μας για το  2015 όπως: συμμετοχή σε Εκθέσεις του εξωτερικού, ενέργειες για την προώθηση ποδηλατικού-περιπατητικού- πολιτιστικού και γαστρονομικού τουρισμού, ανταλλαγή επαφών με Ευρωπαίους και Κινέζους επιχειρηματίες για την ενίσχυση του γαμήλιου τουρισμού κ.α.   Ενεργή ήταν επίσης η παρουσία της Ελληνίδας Διευθύντριας του ΕΟΤ Γερμανίας  κας Αϊβαλιώτου Ευτυχίας – Χριστίνας,  στην τελετή απονομής βραβείων λαμβάνοντας και η ίδια τιμητική διάκριση, καθώς και  εκπροσώπων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων της Γερμανίας.
 
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «…..Πριν ολοκληρώσω το θερμό μου καλωσόρισμα σε όλους εσάς που είστε οι συστηματικοί, υπεύθυνοι, επίμονοι και επιτυχημένοι πρωταγωνιστές αυτού του εξαιρετικά δύσκολου και απαιτητικού  εγχειρήματος που λέγεται Τουρισμός, το οποίο συνιστά το βασικό  τροφοδότη της τοπικής μας ανάπτυξης, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες σε  κείνους που με την παρουσία και τη δράση τους, στηρίζουν και ενεργά και ενισχύουν την προσπάθεια μας,  ηθικά και πρακτικά. 

Είστε εσείς αγαπητοί φίλοι, που επιλέγετε επί σειρά ετών τω Ρέθυμνο για τις διακοπές σας. Εσείς που ενώ κατακλύζεστε από  χιλιάδες   άλλες  εναλλακτικές προτάσεις άλλων προορισμών, συνεχίζετε με συγκινητική επιμονή να καταθέτετε την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας στο Ρέθυμνο και τους ανθρώπους του. Παραμένετε οι καλύτεροι πρεσβευτές τους τόπου μας στο εξωτερικό και παίζετε καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή της εικόνας που ενδεχομένως έχουν οι άνθρωποι εκεί για μας τους Έλληνες. 

Είστε εσείς, αγαπητοί συνεργάτες από μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Eυρώπης που δώσατε προτεραιότητα στην προώθηση και στήριξη του ρεθεμνιώτικου τουρισμού  μέσα από την υποδειγματική συνεργασία που διατηρείτε μαζί μας εδώ και πολλά χρόνια. Με την ευκαιρία της αποψινής βράβευσης μεγάλων τουριστικών πρακτορείων της Γερμανίας,  επιτρέψτε μου να καταθέσω σε σας τους εκπροσώπους τους, την εκτίμησή μας για τη συνεργασία και την υποστήριξη σας αφού το δικό σας έργο είναι ακόμη πιο δύσκολο μια και ,  όπου χρειάστηκε, καταφέρατε να αντιστρέψετε με επιτυχία, το αρνητικό κλίμα το οποίο εντέχνως καλλιεργήθηκε ανάμεσα στους δύο λαούς. Ευχαριστούμε που αποδίδετε με πιστότητα στους πελάτες σας, τη δυναμική και την αξία του τόπου μας, προσανατολίζοντας τις προτιμήσεις κι επιλογές τους προς όφελος του Ρεθύμνου. 

Επίσης είστε εσείς, αγαπητοί επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού που δραστηριοποιείστε εδώ και χρόνια στο Ρέθυμνο, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες μας. Σε σας ανήκει η σπουδαία κατάταξη του Ρεθύμνου στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου σύμφωνα με τον παγκόσμιο ιστό βαθμολόγησης επισκεπτών  Tripadvisor. Σας ευχαριστούμε που δεν υποκύψατε στις ισχυρές οικονομικές πιέσεις που δέχθηκε ο τουριστικός κλάδος και δεν καταδεχθήκατε να θυσιάσετε την ποιότητα που ξέρετε να προσφέρετε, στο βωμό του κέρδους. Αποδεικνύετε συνεχώς σε όλους, ότι το φιλότιμο, η εργατικότητα, η εντιμότητα και η επαγγελματική ευσυνειδησία παραμένουν ειδοποιά χαρακτηριστικά  της δράσης σας. 

Σε όλους εσάς λοιπόν καταθέτουμε απόψε την ευγνωμοσύνη μας και επιβεβαιώνουμε την  αναγνώριση της προσφοράς σας στην ενίσχυση και ανάδειξη του Τουρισμού, στη γιορτή που ετοιμάσαμε  στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που εστιάζει τη θεματολογία της στη συμβολική συνθηματολογία: “1 billion tourists – 1 billion opportunities”. Με τη σκέψη πως κάθε τουρίστας είναι για μας όχι απλώς μια αναπτυξιακή ευκαιρία, αλλά ένας εν δυνάμει φίλος της κοινωνίας μας, ο οποίος θα ενταχθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα φτάσει στο Ρέθυμνο σε αυτή τη γοητευτική αλληλεπίδραση της προσφοράς και της ανταπόδοσης, σας ευχαριστούμε πολύ  κι ελπίζουμε το μέλλον να μας επιφυλάξει πολλές τέτοιες συναντήσεις θετικής αποτίμησης στης συνεργασίας μας.». 

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η  επιτυχία του  φετινού εορτασμού της  Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, οφείλεται εν πολλοίς  στη γενναιοδωρία και την ανιδιοτελή προσφορά κάποιων συμπολιτών που την στήριξαν έμπρακτα τους οποίους ευχαριστούμε θερμά:   
•    Το ξενοδοχείο Aegean Pearl και ειδικότερα οι κ.κ. Σχοινάς Γ και  Φραγιακδάκης Ευγ. Για τη διάθεση της εξαιρετικής  συνεδριακής αίθουσας, την προσφορά μπουφέ και την άψογη εξυπηρέτηση  που επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου στους προσκεκλημένους. 
•    Τον Σεφ κ.  Φανουράκη Στέλιο που επιμελήθηκε προσωπικά των υπέροχων εδεσμάτων που προσφέρθηκαν.
•    Το   φωτογράφο  κ  Αναστασάκη Γιώργο,την επιχείρηση  Χατζάκη για την προσφορά ξηρών καρπών και γλυκισμάτων 
•    Τον μουσικό Θανάση Παπαθανασίου, 
•    Το προσωπικό του γραφείου Τουρισμού του Δήμου και την κα Κουταλά Μαριάννα από το γραφείο του Συλλόγου Ξενοδόχων για την ανάληψη εκ μέρους τους του  απαιτητικού έργου της συνεχούς υποστήριξης της διοργάνωσης.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook