Μειώθηκαν… αυξανόμενες οι μέσες τιμές ξενοδοχείων σε Ηράκλειο και Χανιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago.

Πιο συγκεκριμένα μπορεί φέτος οι μέσες τιμές στα ξενοδοχεία να παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με τις περυσινές ωστόσο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του ίδιου έτους, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2015, οι μέσες τιμές έχουν μειωθεί.

Έτσι στο Ηράκλειο, οι επισκέπτες αντιμετωπίζουν μείωση των τιμών που φτάνει το 12% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όμως σε σχέση με πέρυσι οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 6%.

Για τα Χανιά, οι μέσες τιμές ακολουθούν την ίδια συμπεριφορά καθώς υπάρχει μείωση ύψους 16% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ενώ σε σχέση με πέρυσι οι μέσες τιμές έχουν αυξηθεί κατά 14%.

 
Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για το μήνα Οκτώβριο:

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, με την Ελλάδα να διατηρεί ένα αρκετά ανταγωνιστικό επίπεδο τιμών γι’ αυτό το μήνα, είναι εμφανές ότι οι αλλαγές στις ξενοδοχειακές τιμές επιμέρους ελληνικών προορισμών είναι καίριας σημασίας. 

Οι μεγαλύτερες αλλαγές προς τα κάτω φαίνεται να πραγματοποιούνται σε Μύκονο και Σαντορίνη, με την πρώτη ωστόσο να έχει κατά οκτώ τοις εκατό υψηλότερες τιμές συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. 

με πληροφορίες από trivago

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη και το ότι η μέση ξενοδοχειακή τιμή της Θεσσαλονίκης παρότι δε μεταβλήθηκε καθόλου συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, αυξήθηκε κατά 19 τοις εκατό βάσει του προηγούμενου έτους. Σημαντική, ακόμη, είναι και η αύξηση των τιμών στα Ιωάννινα σε ετήσια βάση, κατά 31 τοις εκατό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook