Κρίσιμη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, έχουν σήμερα ο Πρόεδρος του ΟΑΚ ΑΕ Απόστολος Βουλγαράκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λευτέρης Κοπάσης.

Θέμα της συνάντησης είναι η τακτοποίηση των επιχορηγήσεων που έπρεπε να είχε καταβάλει στον ΟΑΚ το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου – με την σειρά του – ο Οργανισμός να τακτοποιήσει τις οφειλές του προς την ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται πως λόγω των οφειλών αυτών, που ανέρχονται περίπου σε 3,5 εκατομ. ευρώ, η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα διακοπών στην ηλεκτροδότηση  αντλιοστασίων του ΟΑΚ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η διακοπή στην ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στην κατανάλωση νερού άρδευσης αλλά και ύδρευσης.

Ο ΟΑΚ είχε προτείνει έναν διακανονισμό, τον οποίο όμως δεν δέχθηκε η ΔΕΗ και για τον λόγο αυτό ζητείται η παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών που εποπτεύει τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια και παρά του ότι ο ΟΑΚ έχει επιβαρυνθεί με επιπλέον αρμοδιότητες, δεν του έχει καταβληθεί η επιχορήγηση που καταβαλλόταν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook