Το περασμένο Σάββατο 31/10 πραγματοποιήθηκαν για δέκατη σερί χρονιά στο Ηράκλειο και στο κλειστό γυμναστήριο “Δύο Αοράκια” οι Αγώνες Ξιφασκίας “Ανδρόγεια 2015”.

Τους αγώνες διοργάνωσε η ΓΕΗ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, την Περιφέρεια Κρήτης και το τμήμα αθλητισμού του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. και συμμετείχε σε αυτούς και η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων.

Η ενημέρωση της Α.Λ.Ξ. Χανίων για τους αγώνες:

Το περασμένο Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015,  πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, για δέκατη συνεχή χρονιά,  οι Αγώνες Ξιφασκίας «Ανδρόγεια 2015». Οι αγώνες διοργανώθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια», από τη Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου (Γ.Ε.Η.) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, την Περιφέρεια Κρήτης και τo τμήμα αθλητισμού του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.

Οι αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν προσέφεραν μοναδικό θέαμα στον κόσμο που παρακολούθησε τους αγώνες. Οι συμμετοχές έφθασαν τις εκατόν τριάντα από τους συλλόγους Γ.Ε.Η., Θησέας , Αθλητική Λέσχη Μεσαράς, Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων, Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Απόλλωνας Βριλησσίων, Κωστέα Γείτονα.

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε με πέντε Αθλητές και Αθλήτριες

Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων (Ατομικό)

Μαρκαντωνάκη Μαρία
Μπομπολάκη Κατερίνα
Παπαδουλάκη Κατερίνα

Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων (Ατομικό)

Δόλγυρας Χαρίλαος

Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών (Ατομικό) 

Δρανδάκης Μάρκος

Η έμπειρη Μαρκαντωνάκη κατέκτησε το Κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών νικώντας την Πεδιαδιτάκη της Μεσσαράς στον τελικό, ενώ οι Παπαδουλάκη και Μπομπολάκη κατέκτησαν τα χάλκινα μετάλλιο και τη Τρίτη θέση.

Στο Ξίφος Μονομαχίας ανδρών ο Δρανδάκης έχασε τη θέση στην τετράδα και το μετάλλια για ένα μόλος πόντο στον προημιτελικό απέναντι στον Καραπιδάκη (Α.Ο.Θησέας) και κατέλαβε την Πέμπτη θέση. Ο Δόλγυρας δεν κατάφερε να περάσει την προκριματική φάση .

Τα μετάλλια στα «Ανδρόγεια 2015» έχουν ως εξής:

Σπάθη Ανδρών: 1.Γιακουμάτος Μάριος  (Γ.Ε.Η.) 2.Σύριος Γιάννης (Παναθηναϊκός)3.Πολιάκοβ Αλέξανδρος (Απόλλων Βριλησσίων),Χρυσοφάκης Μάρκος (Γ.Ε.Η).

Σπάθη Γυναικών: 1.Γεωργιάδου Δέσποινα (Παναθηναϊκός),  2.Παρασύρη Γιούλη (Γ.Ε.Η.), 3.Ασαριωτάκη Βιβή (Γ.Ε.Η.), Καραπιδάκη Ανθή (Θησέας).

Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών: 1.Τσόκας Νίκος (Ο.Ξ.Ι.Φ), 2.Καραπιδάκης Ιωάννης (Θησέας), 3.Φουστανάκης Στέλιος (Α.Λ.Μ), Ζαχαριουδάκης Νίκος (Θησέας).

Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών: 1.Τσακιράκη Ευσεβία (Α.Λ.Μ), 2.Σταματάκη Ειρήνη (Α.Λ.Μ), 3.Τσακιράκη Άννα (Α.Λ.Μ), Βενιανάκη Εβελίνα (Θησέας).

Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών: 1.Μαρκαντωνάκη Μαρία (Α.Λ.Ξ.Χ),  2.Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα-(Α.Λ.Μ.), 3. Μπομπολάκη Αικατερίνη (Α.Λ.Ξ.Χ), Παπαδουλάκη Αικατερίνη (Α.Λ.Ξ.Χ).

Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων: 1.Καραπιδάκης Γιάννης (Θησέας),  2.Ζερβάκης Κων/νος-(Θησέας), 3.Παπαδάκης Στέλιος (Γ.Ε.Η.), Τσακιράκης Θεόδωρος (Θησέας).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΗΤΗΣ 2015/2

Την Κυριακή, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκαν οι δεύτεροι Περιφερειακοί – Αναπτυξιακοί Αγώνες Κρήτης  του 2015. Οι αγώνες συγκέντρωσαν  «μέγα πλήθος και μέγα πάθος» χαρακτηριστικό των αγώνων Παμπαίδων – Παγκορασίδων.

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε με εννέα Αθλητές και Αθλήτριες

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Β΄ (Ατομικό)

Παπαδοκοκολάκης Ιωάννης
Γεωργιτζίκης Γεώργιος

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Β΄ (Ατομικό)

Κασσάρα Ειρήνη
Ηλιάκη Ειρήνη

Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων(Ατομικό)

Σασλής Μάριος
Κεχαγιάς Νικόλαος

Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων  (Ατομικό)

Ελευθεράκη Αγγελίνα
Σβουράκη Ειρήνη

Αρχηγός Αποστολής – Εκπρόσωπος Συλλόγου ήταν ο Προπονητής της Α.Λ.Ξ.Χανίων κ Μιχάλης Κωνσταντινόπουλος.

Πέντε μετάλλια (ένα χρυσό, δύο αργυρά και δύο χάλκινα) ήταν η συγκομιδή της Λέσχης.

Η Αγγελίνα Ελευθεράκη πήρε το Κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων και η Ειρήνη Σβουράκη την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

Στο Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων ο Μάριος Σασλής κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο χάνοντας στον τελικό από το Χατζηγεωργίου της Α.Λ.Μεσσαράς. Ο Νίκος Κεχαγιάς κατέλαβε την πέμπτη θέση,

Στο Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Β’ (11-13 ετών)  ο Παπαδοκοκολάκης Ιωάννης πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο ενώ ο Γεωργιτζίκης Γεώργιος δεν κατάφερε να περάσει από την προκριματική φάση.

Στο Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Β΄(11- 13 ετών) Η Ειρήνη Κασσάρα κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο χάνοντας στον τελικό από τη Δήμητρα Σφακιανάκη της Α.Λ.Μεσσαράς. Η Ειρήνη Ηλιάκη ήρθε 6η.

Τα μετάλλια στους περιφερειακούς – αναπτυξιακούς αγώνες ξιφασκίας:

Σπάθη Παμπαίδων α΄: 1.Ζελιναίος Πέτρος (Γ.Ε.Η.), 2.Βρέντζος Βασίλειος (Γ.Ε.Η.), 3.Λυδάκης Σπύρος (Γ.Ε.Η.), Τζωρτζουλάκης Γιώργος (Θησέας).

Σπάθη Παμπαίδων β΄: 1.Πασσάμ Ιάσωνας (Θησέας),  2.Πολυχρονάκης Ιωάννης (Θησέας), 3.Μεσαριτάκης Λουκάς (Θησέας).

Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων: 1. Χατζηγεωργίου Νικόλας (Α.Λ.Μ), 2. Σασλής Μάριος (Α.Λ.Ξ.Χ.), 3. Χατζημιχαήλ Σταύρος (Γ.Ε.Η.), Τζωρτζάκης Πέτρος (Θησέας).

Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων: 1. Ελευθεράκη Αγγελίνα (Α.Λ.Ξ.Χ), 2. Παπαδοπούλου Μάγια (Θησέας), 3. Σβουράκη Ελένη (Α.Λ.Ξ.Χ), Μελαμπιανάκη Ελένη (Α.Λ.Ξ.Χ).

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων α’: 1. Κωστάκης Τηλέμαχος (Α.Λ.Μ), 2. Μουρτζάκης Νικόλαος (Α.Λ.Μ), 3. Φουστανάκης Στυλιανός (Α.Λ.Μ), Μαρακομιχελάκης Ιωάννης (Α.Λ.Μ).

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων β’: 1. Κωστάκης Χρήστος (Α.Λ.Μ), 2. Καζηλάς Γιάννης (Α.Λ.Μ), 3. Παπαδοκοκολάκης Ιωάννης (Α.Λ.Ξ.Χ), Αυγουστάκης Εμμανουήλ (Α.Λ.Μ).

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων α’: 1. Σφακιανάκη Ευαγγελία (Α.Λ.Μ), 2. Γρηγοράδη Μαρία (Α.Λ.Μ).

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων β’: 1. Σφακιανάκη Δήμητρα (Α.Λ.Μ), 2. Κασσάρα Ειρήνη-(Α.Λ.Ξ.Χ), 3. Λατζουράκη Στυλιανή (Α.Λ.Μ), Ρόμπινσον Κόλεϊ Ζωή (Α.Λ.Μ.).

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ 2015 (ΦΛΩΡΙΝΑ)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Florina EuroCup! Το 6ο διεθνές τουρνουά στο ξίφος Ασκήσεως προσέφερε σπουδαίους αγώνες και μεγάλα παιχνίδια… Οι αθλητές  και οι συνοδοί που βρέθηκαν στη Φλώρινα εκτός από μία άρτια διοργάνωση απόλαυσαν και την άψογη φιλοξενία της πόλης.

Στα αγωνιστικά ο ΑΟΞ Αιγάλεω έφτασε μία ανάσα από το μετάλλιο στα ομαδικά, ενώ στα ατομικά ο Ραφαήλ Σούλιος είχε την καλύτερη πορεία από ελληνικής πλευράς, καθώς πήρε την 7η θέση.

Στα ατομικά το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρουμάνος Κριστιάν Καντέσκου, το αργυρό ο Αγγλος Ντομικίν Ντε Αλμέιδα και τα χάλκινα οι Σόφους Γκλάντορφ (Δανία) και Ιαν Νίλσον (Βουλγαρία).

Στα ομαδικά το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Δανία, το αργυρό η Ρουμανία και το Χάλκινο η Τουρκία. Ο ΑΟΞ Αιγάλεω ήρθε 4ος και ο Πανελλήνιος 5ος.

Στους αγώνες συμμετείχαν από την Α.Λ.Ξ.Χανίων  οι  Θέμης Παπαντωνίου, Σάββας Γαβριλίδης  και ο «δικός μας» Γιάννης Τσιτσιρίδης και κατέλαβαν τις εξής θέσεις : Γιάννης Τσιτσιρίδης 70ος, Θεμιστοκλής Παπαντωνίου 88ος,  Σάββας Γαβρηιλίδης 90ος.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΦΗΒΩΝ 2015 (ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ ΑΥΣΤΡΙΑ)

Στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας διεξήχθη, επίσης το περασμένο Σαββατοκύριακο,  το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων-Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας. Στους Εφήβους η Ελλάδα εντυπωσίασε στα ομαδικά! Οι Στέργιος Τσώκας, Φίλιππος και Αλέξανδρος Γκόγκος και ο «δικός μας» Πέτρος Δημητρόπουλος έφτασαν μία ανάσα από το μετάλλιο, αλλά έμειναν στην 4η θέση. Στον μικρό τελικό έχασαν από το Ισραήλ με 45-29, χάνοντας ταυτόχρονα και την ευκαιρία να ανέβουν στο βάθρο. Στην εντυπωσιακή τους πορεία οι Έλληνες σημείωσαν δύο μεγάλες νίκες απέναντι στις ομάδες της Αμερικής! Σε δύο παιχνίδια για γερά νεύρα, οι αθλητές μας, ιδιαίτερα ψύχραιμοι, επιβλήθηκαν στο ταμπλό των 16 της Αμερικής 1 με 45-44 και στα προημιτελικά της Αμερικής 2 με 23-22. Στην τετράδα γνώρισαν την ήττα από την Ουγγαρία, μετέπειτα κάτοχο του χρυσού μεταλλίου, με 45-23. Εξαιρετική εμφάνιση και πλούσιες εμπειρίες για τους Έλληνες αθλητές.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ MOEDLIN ΑΥΣΤΡΙΑ

Στο Moedlin της Αυστρίας αγωνίζεται με τα Ελληνικά χρώματα, το επόμενο Σαββατοκύριακο η Αθλήτρια του Ξίφους ασκήσεως της Λέσχης Μαρία Μαρκαντωνάκη, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε εκτός συνόρων αγώνες. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και πλούσιες εμπειρίες στη διεθνή της εξόρμηση.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook