Ανοικτό σε 24ωρη βάση θα είναι από σήμερα, μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη (27/1), το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου, για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που, λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας,  θα χρειαστούν τη φιλοξενία του Δήμου.

Οι άνθρωποι που θα αναζητήσουν ζεστασιά και φροντίδα στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου,  θα έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα καταλύματα, να λάβουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, κουβέρτες, ξηρά τροφή και ζεστά γεύματα και ροφήματα.

Για το σκοπό αυτό υπάρχει συστηματική συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου με τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας καθώς και το Τμήμα Πολιτισμού, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού κι Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, την Αστυνομική Διεύθυνση και το Πυροσβεστικό Σώμα Ηρακλείου. Επιπλέον, υπάρχει ουσιαστική υποστήριξη από τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ηρακλείου, όπως  το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου, την ομάδα ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. και την εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι., καθώς και την Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου.

Όποιος πολίτης εντοπίσει κάποιον άστεγο σε οποιοδήποτε σημείο εντός των ορίων του Δήμου Ηρακλείου, μπορεί να απευθύνεται στα κάτωθι τηλέφωνα:

•    Το Σάββατο 23/1/2016 και Κυριακή 24/1/2016, σε 24ωρη βάση, στα τηλέφωνα του αντιδήμαρχου υπηρεσίας κ. Ρασούλη Γιάννη:  6987711620 
•    Σε εργάσιμες μέρες στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας: 2813409500, και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας: 2813409507 και 2813409501 ως εξής:
(α) από Δευτέρα έως Παρασκευή από 7:30 π.μ. έως 10:00 μ.μ. και 
(β) το Σάββατο έως 3:00 μ.μ.

•    Τις υπόλοιπες ώρες και μέρες στα τηλέφωνα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δυνατότητα φιλοξενίας του στο κέντρο και αν επιθυμεί να μεταφερθεί, με τη μέριμνα των ως άνω υπηρεσιών.