Σκληρή ανακοίνωση της παράταξης "Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών" του Δήμου Χερσονήσου για τον πρώην δήμαρχο Μαλίων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναγράφονται τα εξής:

"Την παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου Χερσονήσου - μέλους της παράταξης του Δημάρχου Γιάννη Μαστοράκη και πρώην Δημάρχου Μαλίων Νικηφόρου Λαμπρινού,  ζήτησε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου η παράταξη ``Σύμπραξη Ενεργών πολιτών του Δήμου Χερσονήσου`` ζητώντας παράλληλα την εφαρμογή όσων ορίζει ο νόμος.

Αίτια είναι η αυθαίρετη και δίχως άδεια σύνδεση με το δίκτυο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου,  ξενοδοχειακής μονάδας στα Μάλια που έχει στην κατοχή του ο πρώην Δήμαρχος Μαλίων. 

Ο Γιάννης Σέγκος κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή για αναλγησία, καθώς είχε ζητήσει εδώ και μήνες ενημέρωση για το θέμα, με  τη ΔΕΥΑΧ και τελικά τους πολίτες της Χερσονήσου να κινδυνεύουν να ζημιωθούν πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την ``προστασία`` που έχει επιλέξει να παρέχει η Δημοτική Αρχή στο μέλος  της.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΧ επέλεξε η ανωτέρω ξενοδοχειακή μονάδα να πληρώσει μόνο το 50% των συνολικών οφειλών της παράνομης σύνδεσης από το 2010 ως και το 2015 που αυτή έγινε αντιληπτή από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΧ κατά παράβαση του νόμου. 

Για την Δημοτική Ομάδα της Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών
Ο Επικεφαλής
Σέγκος Ιωάννης"