Σε συνέχεια των δράσεων που έχει αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας αναφορικά με τη προωθούμενη από τη Κυβέρνηση πρόταση για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, 

αντιπροσωπεία της Ένωσης συναντήθηκε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 στον Άγιο Νικόλαο με το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Λασιθίου κ. Μανώλη Θραψανιώτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, σκοπός της συνάντησης ήταν "αφενός μεν, να μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία  - αναστάτωση που έχει προκληθεί στις τάξεις των ενστόλων με αφορμή τις επίμαχες διατάξεις που απειλούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας και αφετέρου να αποκτήσουμε μία πιο σαφή και πληρέστερη εικόνα για το προσχέδιο και την επίσημη θέση της κυβέρνησης. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κύριος βουλευτής μας ξεκαθάρισε ότι η χώρα βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και ότι η εφαρμογή νέων μέτρων για το ασφαλιστικό είναι αναπόφευκτη. Μας γνώρισε ότι αυτή τη χρονική στιγμή η πρόταση της κυβέρνησης έχει σταλεί προς μελέτη – επεξεργασία και έγκριση στους εταίρους. Σε κάθε περίπτωση από πλευράς του μας ξεκαθάρισε ότι θα προβεί σε αξιολόγηση του τελικού νομοσχεδίου και αναλόγως θα πράξει υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας αυτό. Με βάση τη πρόταση της κυβέρνησης μας γνωστοποίησε ότι καθιερώνεται για όλους πλέον η εθνική σύνταξη στα 384 € συμπληρώνοντας 15 έτη ασφάλισης, ότι γίνεται προσπάθεια να μην υπάρξουν μειώσεις για συντάξεις κάτω των 1.000 €, ενώ εκτιμάται από τον ίδιο ότι οι ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου θα ληφθούν υπόψη με την αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων. Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή να δεχτεί ρεαλιστικές προτάσεις από οποιοδήποτε κλάδο εργαζομένων, που στόχο θα έχουν να βελτιώσουν το προτεινόμενο σχέδιο.

Τέλος ο κ. Θραψανιώτης ζήτησε από εμάς να του εκφράσουμε την άποψή μας - ως άμεσοι χειριστές και δέκτες των αστυνομικών προβλημάτων - αλλά και να αναπτύξουμε τη θέση της Ένωσής μας σχετικά με την επιχειρούμενη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στο νησί και ειδικότερα στις επιμέρους πόλεις του Νομού Λασιθίου. Μας γνωστοποίησε δε ότι και ο ίδιος έχει προβεί τις τελευταίες ημέρες από κοινού με τοπικούς φορείς του Δήμου Αγίου Νικολάου σε ενέργειες – προτάσεις για τη λειτουργία των υπηρεσιών, που θεωρεί ότι θα προσδώσουν αύξηση στην απόδοση της αστυνόμευσης για τη πόλη. 

Τέλος μας ζήτησε να είμαστε συνεχώς σε επαφή αλλά και να τον κρατάμε ενήμερο, για ζητήματα που λόγω της θέσης του δύναται να επέμβει για την επίλυση τους."