Το ασυνήθιστο φαινόμενο των συχνών  σεισμικών δονήσεων που έχουν το επίκεντρό τους στην στεριά αντί της θάλασσας της Κρήτης και οι οποίοι γίνονται αισθητοί συνεχίζεται.

Το βράδυ της Τρίτης κατεγράφησαν δύο ακόμη σεισμικές δονήσεις κοντά στην Παλαιόχωρα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, οι οποίες έγιναν αισθητές καθώς, παρά του ότι δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρές, είχαν επίκεντρο στην στεριά.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις καταγραφές των σεισμολογικών σταθμών που συγκέντρωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο:

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:31 της Τρίτης με το επίκεντρό του να βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Παλαιόχωρας και το εστιακό του βάθος να εκτιμάται σε δύο χιλιόμετρα.

Λίγες ώρες μετά, στις 23:11 , σημειώθηκε δεύτερος σεισμός στο ίδιο σημείο μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και με το εστιακό βάθος να εκτιμάται σε πέντε χιλιόμετρα.

Και για τους δύο σεισμούς κατεγράφησαν μαρτυρίες ανθρώπων που τους αισθάνθηκαν στο αυτόματο σύστημα καταγραφής μαρτυριών, του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook