Τελευταία ενημέρωση 22:38

Κάτω από δραματικές συνθήκες ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του Νορβηγού ο οποίος εγκλωβίστηκε στην περιοχή των Λευκών ορέων μεταξύ του οροπεδίου Ασκύγου και της Ανώπολης Σφακίων.

 

Η ομάδα των διασωστών της Πυροσβεστικής που εντόπισαν τον Νορβηγό, μετά απο πολύωρες και ιδιαίτερα επίπονες και επικίνδυνες προσπάθειες κατάφερε να κατεβεί απο τα χιονισμένα βουνά στην περιοχή του χωριού Μελιδόνι Αποκορώνου.

Ο 31χρονος Νορβηγός με ασθενοφόρο του ΚΥ Βάμου θα διακομισθεί στο Νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να εξετασθεί επισταμένως.

 

Νωρίτερα, μόλις είχε νυχτώσει, περίπου στις 18:30,  διασώστες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο Νορβηγός.

Μόνο που ο περίπου 31 ετών Νορβηγός βρέθηκε σε τελείως διαφορετικό σημείο των Λευκών Ορέων απο εκείνο στο οποίο είχε εντοπιστεί αρχικά το στίγμα του.

Συγκεκριμένα, ενώ οι έρευνες εγίνοντο στην περιοχή πάνω απο την Ανώπολη κοντά στην κορυφή Γριάς Σωρός, τελικά εντοπίστηκε στην θέση Γούρνες, δηλαδή αρκετά πιό βόρεια και πιό κοντά στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι διασώστες της Πυροσβεστικής κάτω απο ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες με την θερμοκρασία στους  μείον 20 βαθμούς Κελσίου, περπατώντας με κίνδυνο στο παγωμένο χιόνι προσπαθούν να κατεβάσουν τον διασωθέντα προς την περιοχή του Αποκόρωνα και συγκεκριμένα στο Μελιδόνι - Χιλιομοδού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο 31χρονος, πρέπει να μετακινήθηκε σε χαμηλότερο υψόμετρο και έτσι έφτασε στο σημείο όπου τον βρήκαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται και ο Ορειβατικός Σύλλογος που γνωρίζει την περιοχή προκειμένου να παράσχει βοήθεια στις ομάδες διάσωσης της Πυροσβεστικής.