Τον αποκλεισμό της Κρήτης απο την λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής φλόγας για τους αγώνες του Ρίο, καυτηριάζει με ανακοίνωσή του ο αν. Γραμματέας ΠΕ Ν.Δ. - Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Υπενθυμίζεται πως στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στην Βρετανία, η Ολυμπιακή φλόγα είχε διασχίσει ολόκληρη την Κρήτη.

Η ανακοίνωση του κ.Αυγενάκη

«Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας συμβολίζει τα Ολυμπιακά ιδεώδη και τις πανανθρώπινες αξίες και αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους σύγχρονους και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραπέμποντας στην ιερή φλόγα της θεάς Εστίας που έκαιγε άσβεστη στο Πρυτανείο της Ολυμπίας.

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και η τελετή Παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 27 Απριλίου 2016. 

Δυστυχώς, η Κρήτη έχει μείνει εκτός αυτής της λαμπρής τελετής που συμβολίζει τα Ολυμπιακά ιδεώδη και τις πανανθρώπινες αξίες.

Το πλήρες πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν περιλαμβάνει την Κρήτη αποκλείοντας τη Μεγαλόνησο από τη μεγάλη αυτή γιορτή του ανθρωπισμού και του Ολυμπισμού. 

Για άλλη μια φορά, εμείς οι Κρητικοί αισθανόμαστε αδικημένοι και βιώνουμε τον αποκλεισμό!

Ποια η θέση των κυβερνητικών Βουλευτών της Κρήτης; Ποια η συνεισφορά τους στο νησί μας; Για ποιο λόγο αποκλειόμαστε από αυτήν την εκδήλωση που απολαμβάνει οικουμενικής απήχησης και σημασίας;».