Το προκλητικό ερώτημα για το εάν οι Έλληνες βλέπουν ότι θα υπάρξει σύντομα κίνηση Ανεξαρτησίας της Κρήτης, θέτουν ξένοι προς Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία, μέσα από το blog της εφημερίδας Guardian
Η εφημερίδα μετά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου, δημιούργησε στο blog της, ένα πάνελ με online συζήτηση για το πώς βλέπουν οι Έλληνες τα νέα μέτρα αλλά και για να εκφράσουν τις απόψεις τους όσον αφορά την οικονομική κρίση που βιώνουν.

Το κάλεσμα συγκεκριμένα του blog της Guardian για συμμετοχή στη συζήτηση ανέφερε ότι Έλληνες θα απαντήσουν στα σχόλια και τις ερωτήσεις αναγνωστών για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση που διαμορφώνουν τα νέα μέτρα λιτότητας.


Στη τρίτη όμως κιόλας ερώτηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τίθεται το ζήτημα μιας ενδεχόμενης Ανεξαρτησίας της Κρήτης.

Κατά λέξη αναφέρεται:

Μιας και η Ελλάδα είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη χώρα, πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια κίνηση ανεξαρτησίας σε κάποιο από τα μεγαλύτερα νησιά της όπως η Κρήτη;

Το ερώτημα όπως τίθεται, αθώο ή μη, δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της συζήτησης ενώ αποτέλεσε από τις πρώτες αναρτήσεις της διαδικτυακής συνομιλίας μεταξύ των αναγνωστών.

Και ενώ η απάντηση υπήρξε άμεση και κατηγορηματική από Έλληνα που μετείχε στο πάνελ αναφέροντας ρητά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση (Absolutely not), το θέμα επανήλθε με μεγαλύτερη προκλητικότητα και επιμονή από αναγνώστη με διαφορετικό username

Για εμάς που δεν ζούμε – εργαζόμαστε στην Ελλάδα, μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε πάνω στο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει κίνηση ανεξαρτησίας από ένα νησί όπως η Κρήτη, ρωτά ο αναγνώστης
για να πάρει την εξής απάντηση:

Η χώρα μας μπορεί να είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη αλλά όχι και η εθνική μας συνείδηση . Είναι τόσο απλό


Στο ίδιο κύμα κινήθηκε και η απάντηση από Ελληνίδα που ζει και εργάζεται στην Αγγλία λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια κίνηση στην Ελλάδα και αν υπάρξει δεν θα έχει δημόσια υποστήριξη. Δεν θα επιστρέψουμε στην εποχή των πόλεων –κρατών, ωριμάσαμε από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Το θέμα της Ανεξαρτησίας του νησιού έχει αναζωπυρωθεί, τα τελευταία χρόνια, µε πρόσχηµα και ευκαιρία τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ενσωμάτωση της Κρήτης στο ελληνικό κράτος.

Σύµφωνα µε µια αρκετά διαδεδομένη φιλολογία, υπάρχει µυστικός όρος στις συµφωνίες ενσωµάτωσης της Κρήτης ότι θα πρέπει να πραγµατοποιηθεί δηµοψήφισµα µετά από εκατό χρόνια για να επαναεπιβεβαιώσει ή όχι την ένταξή της στο ελληνικό κράτος.

Στα πλαίσια αυτής της προπαγάνδας εντάσσεται και η επανεµφάνιση, µε κάθε ευκαιρία, της λεγόµενης «κρητικής σηµαίας», η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σηµαία του υπό οθωµανική ηγεµονία προτεκτοράτου της Κρήτης, κατά την περίοδο 1896-1913 (τελευταίο τέτοιο κρούσμα, στη διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εμφανίστηκε η σημαία της Ανεξάρτητης Κρήτης, δίπλα από σημαία ενός τυπικά ανεξάρτητου κρατιδίου που τελεί υπό την κηδεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών)

Για την ιστορία σημειώνεται ότι το 2007, σύμφωνα με τότε δημοσιεύματα εφημερίδων, η ΕΥΠ είχε ξεκινήσει έρευνα σε Ελλάδα και εξωτερικό για το ποιοι κύκλοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από ενορχηστρωμένες προσπάθειες που προωθούν το ενδεχόμενο Ανεξαρτησίας ενώ μέχρι τώρα, αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες και επιστημονικοί φορείς παγκοσμίου κύρους όπως η NASA έχουν παρουσιάσει τη Κρήτη ως ανεξάρτητη οντότητα.

Αφέλεια ή βρώμικο παιχνίδι;

Flashnews.gr/ Ελένη ΖουμαδάκηΑκολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook