O Δήμος Ρεθύμνου και το Τμήμα Αθλητισμού, διοργανώνει και φέτος τον 7ο Γύρο της πόλης, ένα σημαντικό αθλητικό θεσμό που υποστηρίζεται θερμά, κάθε χρόνο, από συμμετέχοντες, όλων των ηλικιών,  απ’ όλη την Κρήτη.

Στόχος και της φετινής διοργάνωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και υποστηρίζεται από το κοινωνικό Σωματείο ΣΥΝΠΟΛΙΣ είναι η παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στους συμπολίτες μας αλλά και η γνωριμία και συνεργασία τους, μέσω οργανωμένων αθλητικών συναντήσεων, με άλλους αθλητές,  από το υπόλοιπο νησί. 

Οι αγώνες τους 7ου Γύρου Πόλης λοιπόν, θα πραγματοποιηθούν, σήμερα με αφετηρία και τερματισμό, την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη  

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

Α) Αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων :

Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ

Διαδρομή: Πλατεία Αγνώστου (εκκίνηση) – Χορτάτζη – Λ. Κουντουριώτου- Ε.Πορτάλιου – Ελευθερίας – Άρη Βελουχιώτη (δεξιά) - Τέρμα Άρη Βελουχιώτη (πιάτσα ΤΑΧΙ) – Αναστροφή - Άρη Βελουχιώτη – Μαρίνα - Σοφ. Βενιζέλου -  Ελ. Βενιζέλου - Τ.Πετυχάκη    –  Αρκαδίου – Εμπορικό Λιμάνι -  Εμμ. Κεφαλογιάννη –Περιφερειακός - Πλ.  Δικαστηρίων - Π. Πρεβελάκη -
Δημακοπούλου- Γερακάρη – Β. Καλλέργη - Ελ. Βενιζέλου– Πλατεία Αγνώστου (τερματισμός).

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 10χλμ. είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Β) Παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων: 

Ώρα εκκίνησης: 10:15 π.μ
Διαδρομή: Πλατεία Αγνώστου (εκκίνηση) - Αρκαδίου – Πετυχάκη - Ελ. Βενιζέλου - Πλατεία Αγνώστου (τερματισμός).

Στο συγκεκριμένο αγώνα, δεν θα ανακοινωθεί κατάταξη ούτε θα υπάρχει χρονομέτρηση αφού στόχος είναι   να χαρούν όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, για την οποία θα λάβουν, όλα ανεξαιρέτως, μετάλλιο και  αναμνηστικό δίπλωμα.   

Γ) Αγώνας δρόμου 5.000 μέτρων <<Βαδίζω – Τρέχω – Διασχίζω την πόλη>>: 

Ώρα εκκίνησης: 11:30 π.μ

Διαδρομή: Πλατεία Αγνώστου (εκκίνηση) – Σοφ. Βενιζέλου  - Μαρίνα - Σοφ. Βενιζέλου - Πλατεία Αγνώστου - Αρκαδίου –Σαλαμίνος - Μελισσηνού – Πλ.  Ηρώων Πολυτεχνείου – Πρεβελάκη - Πλατεία Δικαστηρίων- Κεφαλογιάννηδων - Αρκαδίου - Πετυχάκη - Ελ. Βενιζέλου - Πλατεία Αγνώστου (τερματισμός).

Στο συγκεκριμένο αγώνα, το μόνο μηχανικό μέσο που επιτρέπεται είναι η τροχήλατη καρέκλα για άτομα με κινητικά προβλήματα που θα συμμετέχουν, καθώς και τα καροτσάκια μωρού σε μητέρες που θέλουν να περπατήσουν την διαδρομή. 

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 5χλμ. 1 ώρα.

Και για τους 3 αγώνες έχουν προβλεφθεί , σταθμοί εφοδιασμού με νερό, κατά τη  διαδρομή καθώς και στον τερματισμό (Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη).

Σε ότι αφορά την υγειονομική κάλυψη των συμμετεχόντων,  θα βρίσκεται σε   ετοιμότητα, όπως πάντα,  το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ν. Ρεθύμνης, καθώς και  Γιατρός και ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Τμήματος αθλητισμού  www.rethymno.gr

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους από το Γραφείο του Τμήματος Αθλητισμού στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη το Σάββατο 14 Μαΐου  2016 και ώρα 12.00 – 20.00.

Για τις ανάγκης ομαλής διεξαγωγής των αγώνων και ασφάλειας των συμμετεχόντων θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για το πρωί της Κυριακής  από τις 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. 
Έτσι λοιπόν θα διακοπεί η κυκλοφορία  οχημάτων στις οδούς:   

Χορτάτζη, Λ. Κουντουριώτη, (Κολωνάκι – Πορτάλιου), Λ. Πορτάλιου  (μέχρι Κόρακα Καμάρα), Ελευθερίας, Α. Βελουχιώτη,  Σοφ. και Ελ. Βενιζέλου, Αρκαδίου, Ι. Πετυχάκη,  Κεφαλογιάννηδων (περιφερειακός), Πρεβελάκη, Δημακοπούλου, Γερακάρη, Β.  Καλλέργη, Μελισσηνού, Πλ. Δικαστηρίων, Πλ. Νομαρχίας.       

Οι οδηγοί παρακαλούνται να σεβαστούν τις ολιγόωρες   κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και προσκαλούμε όλους τους ρεθεμνιώτες να στηρίξουν τον 7ο Γύρο της Πόλης είτε ως συμμετέχοντες είτε ως θεατές. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook