Μια 65χρονη που μετέφερε 2 κιλά ηρωίνης για λογαριασμό Αλβανικού κυκλώματος ναρκωτικών που δρά στην Κρήτη συνελήφθη το πρωί

Αισιόδοξοι πως πλησιάζουν στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος ναρκωτικών είναι οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη μετά από μια ακόμη επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Αστυνομικοί σήμερα το πρωί συνέλαβαν στο λιμάνι του Ηρακλείου μια 65χρονη Ουκρανή η οποία μετέφερε περισσότερα από 2 κιλά ηρωίνης.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στη σύληψη της γυναίκας μετά από μια καλά συντονισμένη επιχείρηση αφού έιχαν πληροφορίες πως κάποιο "πακέτο" θα έφτανε σύντομα στην πόλη, με το πλοίο της γραμμής και την μεταφορά είχε αναλάβει μια γυναίκα.

Έτσι το πρωί εντόπισαν την 65χρονη γυναίκα να κινείται ύποπτα, με ιδιαίτερη ανησυχία και μιλώντας συνεχώς στο τηλέφωνο, και λίγο πριν επιβιβαστεί σε ταξί την συνέλαβαν.

Η 60χρονη είχε αναλάβει ένατι αμοιβής να μεταφέρει την ηρωίνη βάρους 2 κιλών και 138 γραμμαρίων στην Κρήτη και να την παραδώσει σε έναν Αλβανό.

Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες της Ουκρανής αναμένεται να εντοπιστεί ο παραλήπτης του πακέτου ο οποίος ίσως οδηγήσει στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, "συνελήφθη, σήμερα (13.05.2016) το πρωί στο λιμάνι του Ηράκλειου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, 65χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ουκρανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων της αστυνομικής έρευνας σήμερα (13.05.2016) το πρωί οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης και μετά την άφιξη πλοίου από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας η 65χρονη και κατά τη διάρκεια του ελέγχου που επακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή της (4) συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 2.138 γραμμαρίων.

Η προανάκριση και η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου."