Υπεράνω κάθε υποψίας οι νέες γυναίκες 31 και 28 ετών, "άδειαζαν" συστηματικά τις τσέπες και τις τσάντες πελατών καταστημάτων.

Και οι δύο, απο την Βουλγαρία, κατηγορούνται για 19 κλοπές και ειδικά πως έκλεψαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 4.500 ευρώ

Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, συνελήφθησαν η 31χρονη με την 28χρονη διότι σε προγενέστερο χρόνο αφαίρεσαν από πελάτες καταστημάτων δύο κινητά τηλέφωνα.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι η 31χρονη με την 28χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2015 έως και την 14.05.2016, διέπραξαν συνολικά δεκαεννιά (19) κλοπές από πελάτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.500 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, οι δύο αλλοδαπές πραγματοποίησαν συναλλαγή από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) με τη χρήση κλαπέντων καρτών ανάληψης, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ. 

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.