Με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια χρονιά διεξήχθη το Μαθητικό Πρωτάθλημα Δήμου Πλατανιά την Κυριακή που μας πέρασε. Μαθητές απ’ όλα τα σχολεία του Δήμου κατέκλυσαν τον Σκινέ συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα το οποίο διεξάγεται για έκτη συνεχή χρονιά. Οι αγώνες αυτοί είναι το επιστέγασμα ενός πλούσιου σκακιστικού προγράμματος εκμάθησης σκακιού που διεξάγει ο Δήμος Πλατανιά και το ΝΠΔΔ του Δήμου  σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματά του. Ένα πρόγραμμα  το οποίο δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά του Δήμου να έρθουν σε επαφή με το πνευματικό αυτό άθλημα οξύνοντας την σκέψη τους!   

«Οικοδεσπότης» των αγώνων αυτών τη χρονιά αυτή ήταν το Πνευματικό Κέντρο «ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ» οι όμορφοι χώροι του οποίου προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς προσφέροντας ιδανικές συνθήκες αγώνων σε όλα τα παιδιά! 

Στις απονομές που ακολούθησαν απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια στους νικητές και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Τις απονομές έκαναν ο Εντεταλμένος  Δημ. Σύμβουλος του Δήμου Πλατανιά κ. ο Δημ. Σύμβουλος κ. Παπουτσάκης Γιώργος, ο δημ. σύμβουλος κ. Πατεράκης Κώστας, ο Πατήρ Νικόλαος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΣΑΧ. 

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε έξι ομίλους σύμφωνα με την δυναμικότητα και την ηλικία τους. Στον πρώτο όμιλο αγωνίστηκαν 20 παιδιά όλα ηλικίας νηπίων και προνηπίων! 

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Σαράφης Ραφαήλ, 2ος ο Σπυριδάκης Γιώργος (προνήπια!) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Φουφουδάκης Γιάννης και ο Μυλωνάκης Γιάννης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Πλατσάκη Ευγενία, 2η η Ψαριανού Έλενα (προνήπια!) και 3η η Θεοδωρογλάκη Βαρβάρα. Την πρώτη θέση από τα παιδιά του Δήμου Πλατανιά κατέκτησε ο Βουλγαράκης Μανούσσος (Σκινέ Φουρνέ) 2ος ο Μαρκάκης Κων/νος (Πλατανιά) και 3ος ο Μοσχονάκης Μανόλης (Κολυμπάρι). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Πατεράκη Φωτεινή (Κολυμπάρι) και 2η η Φυτράκη Ελένη (Κολυμπάρι). Στην κατηγορία Α έως και Γ’ δημοτικού την πρώτη θέση κατέκτησε η Τρουλάκη Αθηνά (Πλατανιά), 2η η Κοτοβού Ραφαέλα (Αλικιανός) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Γιαννακάκη Κατερίνα (Σκινέ Φουρνέ) και η Στεφανάκη Νικολέτα (Σκινέ Φουρνέ). Στα αγόρια την 1η θέση κατέκτησε ο Σταυρακάρας Σταύρος (Ταυρωνίτης) 2ος ο Κουράκης Νίκος (Αλικιανός) και 3ος ο Σταυρακάρας Μιχάλης (Ταυρωνίτης). Στην κατηγορία Δ’ έως και ΣΤ’ δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Καλιοντζάκης Ιάκωβος (Πλατανιά), 2ος ο Τζατζιμάκης Στράτος (Αλικιανός) και 3ος ο Δρακάκης Ραφαήλ (Αλικιανός). 1ος στην Δ’ δημοτικού ο Μπαραμίτζε Γιάννης και στην Ε’ Δημ. ο Δρικάκης Σαράντος (Σκινέ Φουρνέ). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Κουράκη Ιωάννα (Αλικιανός) 2η η Μπουλταδάκη Ουρανία και 3η η Μαρινάκη Ελένη (Σκινέ Φουρνέ). Στα Γυμνάσια την 1η θέση κατέκτησε ο Κυριακάκης Παναγιώτης (Αλικιανός) 2ος ο Γεωργιάδης Κων/νος (Πλατανιά) και 3ος ο Μουτσόπουλος Αντώνης (Πλατανιά)

Στον Α’ όμιλο όπου αγωνίστηκαν αθλητές συλλόγων την 1η θέση κατέκτησε ο Φυντριλάκης Κυριάκος, 2ος ο Χομπιτάκης Κων/νος και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Παπαδημητράκης Γιώργος, Καλογερής Γιάννης και Τζαγκαράκης Παναγιώτης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Καραβιτάκη Ευαγγελία, 2η η Καντεράκη Μυρτώ και 3η η Καραβιτάκη Αντωνία. Στον 2ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Χαμογιωργάκης Αριστείδης, 2ος ο Γεωργιακάκης Νίκος, και 3ος ο Στρατουδάκης Αλέξανδρος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Ακρίβα Χριστίνα, και στην 2η θέση ισοβάθμησαν η Σκαράκη Γεωργία η Βενετάκη Νεκταρία και η Κλεοβούλου Σοφία. Στον 3ο όμιλο την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ψαριανός Μανόλης (Βαμβακόπουλο), 2ος ο Ψαριανός Σπύρος (Βαμβακόπουλο και 3ος ο Δελάκης Γιώργος (Βαρύπετρο) και Χριστουλάκης Γιάννης (1ο Χανίων). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Μουντάκη Μαρία (Δραπανιά) 2η η Ξανθουδάκη Αλεξία (Δραπανιά) και 3η η Μουντάκη Βασιλεία (Δραπανιά).