Με ψηφίσματά τους οι Δήμοι Χανίων και Πλατανιά εκφράζουν την θλίψη τους για τον θάνατο του Χαράλαμπου Δουλγεράκη και του Αλκίνοου Νικολαίδη

Δήμος Χανίων

“Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες του Αλκίνοου Νικολαΐδη και του Χαράλαμπου Δουλγεράκη, δύο σπουδαίων προσωπικοτήτων με σημαντική προσφορά επί σειρά ετών στον τόπο μας. 
Ο Αλκίνοος Νικολαΐδης υπήρξε μια εξέχουσα φυσιογνωμία με έντονη επιστημονική δράση, προωθώντας το σημαντικότατο έργο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων για πολλά χρόνια από τη θέση του Διευθυντή. 
Ο Χαράλαμπος Δουλγεράκης με μακροχρόνια προσφορά στη δημόσια υγεία του Νομού Χανίων παρουσίασε υποδειγματικό έργο ως Διοικητής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων.   
Ο Δήμος Χανίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των εκλιπόντων. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους”.  

Δήμος Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης , μετά το  θλιβερό άκουσμα  της απώλειας του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ.Χαράλαμπου Δουλγεράκη, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και αναφέρει σχετικά : 
Η προσφορά του εκλιπόντος στον τόπο μας, στον χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από την θέση την οποία επί μακρόν υπηρέτησε με πάθος, εργατικότητα,  συνέπεια, ήθος και αποτελεσματικότητα υπήρξε πολύτιμη και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την λειτουργία  του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.
Επίσης η συνεισφορά του ,  η αποτελεσματικότητα αλλά  και η ανά πάσα ώρα  και στιγμή διαθεσιμότητα του,  σε κάθε πρόβλημα Δομής υγείας του Δήμου μας, κάνει ακόμα πιο μεγάλη και οδυνηρή  την θλίψη μας.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια του 

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης ,με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Αλκίνοου Νικολαΐδη, πρώην Διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ),  εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και  τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.  
Ο Αλκίνοος Νικολαΐδης,  υπήρξε εξέχουσα  προσωπικότητα της σύγχρονης εκπαιδευτικής ιστορίας του τόπου μας από την θέση που υπηρέτησε επί 25 συναπτά έτη. 
Η έντονη επιστημονική, κοινωνική και πολιτική δράση του εκλιπόντος και η  προσφορά του στην ακαδημαϊκή κοινότητα σε εθνικό, μεσογειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο χαρακτηρίσθηκε από συνέπεια, ήθος, ευπρέπεια, δυναμισμό και το πολύτιμο έργο του αποτελεί "ακριβή" παρακαταθήκη για τους συνεχιστές του έργου του