Δύο οι δράστες - ένας Ηρακλειώτης και ένας Αρμένιος - η οποία είχαν λάβει μέρος και στην μαφιόζικη ληστεία σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου

Ειδικότερα, από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική προανάκριση και την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου αλλά και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 30χρονος με τον 34χρονο, την 01.07.2013 (δείτε εδώ) σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 37χρονου και στη συνέχεια μετέβησαν σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν με τη απειλή όπλου, 36χρονη η οποία κινούνταν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 19.050 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και διάφορα έγγραφα και διέφυγαν με  το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει.

Στη συνέχεια, προέβησαν στον εμπρησμό του οχήματος σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σημειώνεται ότι, ο 30χρονος και ο 34χρονος συνελήφθησαν την 12.06.2015 κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, ληστείες, απόπειρες ληστειών, κλοπή κατά συναυτουργία, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και εμπρησμό.
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η  Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.