Στο πλαίσιο του πρότυπου ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Στρατηγικός Σχεδιασμός (Master Plan) Πολιτιστικής Πολιτικής & Βιώσιμης Ανάπτυξης Δήμων Πλατανιά και Κισσάμου» - το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους των δύο ανωτέρω Δήμων καθώς και της Περιφέρειας Κρήτης – θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 και ώρα 19.00 το απόγευμα στο «Φαλδάμειο» Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μ. Κισσάμου και Σελίνου (στην Κίσσαμο) – ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των προτάσεων του τρίτου και τελικού σταδίου της μελέτης για την πολιτιστική ανάπτυξη των δύο ανωτέρω Δήμων.

Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούνται οι πολιτιστικοί, επιστημονικοί, αναπτυξιακοί, τουριστικοί, κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί-οικολογικοί και λοιποί φορείς των Δήμων Πλατανιά και Κισσάμου καθώς και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει τη λήξη αυτής, καταθέτοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους επί των προτάσεων της μελέτης, με σκοπό τη βέλτιστη ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων των δύο Δήμων.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και φορείς μπορούν να καταθέτουν τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους και ηλεκτρονικά – μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - στην ηλεκτρ. διεύθυνση (e-mail) [email protected] (υπόψη Γενικού Γραμματέα Δ. Πλατανιά κ. Γαβριήλ Κουρή) με θέμα μηνύματος «Συμμετοχή στη διαβούλευση».

Το πλήρες κείμενο του γ’ σταδίου της μελέτης καθώς και το πρότυπο έντυπο υποβολής προτάσεων-παρατηρήσεων είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Πλατανιά www.platanias.gr και πιο συγκεκριμένα στην Ενότητα Επίκαιρα Διαβουλεύσεις ή απευθείας στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://platanias.gr/news/diavouleusi/040720161148.html 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

19.00 – 19.20: Χαιρετισμοί 
•    Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης
•    Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιώαννης Μαλανδράκης
•    Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης
•    Εκπρόσωπος ΕΠΟΦΕΚ

19.20-20.00: Προτάσεις Πολιτικής για την Βιώσιμη Πολιτιστική Ανάπτυξη Δήμων Κισσάμου και Πλατανιά» - Στάδιο ΙΙΙ Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης 
•    Αναστασία Στρατηγέα, Αναπλ. Καθηγ. Ε.Μ.Π., Επιστημονική υπεύθυνη έργου
20.00 – 20.30: Συζήτηση / Ερωτήσεις - Προτάσεις