Με νέα απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Λιμανικού Ταμείου Μιχάλη Βλαχάκη στην απάντηση του προέδρου του Αναπτυξιακού Συλλόγου Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπύ, συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση που ξεκίνησε με αφορμή ελέγχους που έγιναν στα τραπεζοκαθίσματα των καταστηματαρχών.

Στην ανακοίνωση του κ.Βλαχάκη αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Χατζηγεωργίου να σας επισημάνω ότι το “ανάλγητο χαράτσι” όπως το ονομάζεται,  είναι το τέλος κατάληψης κοινοχρήστου χώρου και επιβάλλεται για τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσουν οι καταστηματάρχες σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

Ως γνωστόν τα όρια και οι διαγραμμίσεις που ο Δήμος θέτει συνεχώς καταστρατηγούνται από τις επεκτατικές τάσεις των επιχειρηματιών, αφήνοντας όλο και λιγότερο χώρο για την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών.

Ως αποτέλεσμα της υπερκατάληψης κοινόχρηστου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα και της καταστρατήγησης του δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης πολιτών και επισκεπτών, έχουμε την διεύρυνση του φαινομένου της ασυδοσίας, η οποία με την πάροδο των χρόνων μετεξελίχθηκε σε “κεκτημένο δικαίωμα” για κάποιους σαν εσάς.

Τώρα, σύμφωνα με τα γραφόμενα σας, επιλέγετε να φλερτάρετε και με την ανομία, παρακινώντας τους καταστηματάρχες να μην πληρώνουν για τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ που  καταλαμβάνουν.

Κύριε Χατζηγεωργίου, δεν έχω σκοπό να υποκύψω στις παράλογες και πέρα από κάθε νομιμότητα απαιτήσεις σας.

Σας επαναλαμβάνω οτι η τήρηση της ευταξίας στον Δήμο καθώς και η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων είναι υποχρέωσή μου.

Μιχάλης Βλαχάκης 
Αντιδήμαρχος Χανίων 
Πρόεδρος Δημοτικού 
Λιμενικού Ταμείου.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook