Έγινε με επιτυχία το προηγούμενο Σάββατο στο εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων η εσπερίδα με θέμα :<< H κρητική διατροφή ως παράγων υγείας, ευζωίας, μακροζωίας και οικονομικής ανάπτυξης>>.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η ονομασία κρητική διατροφή παραμένει παγκοσμίως πρότυπο υγιεινού τρόπου ζωής.

Οφείλουμε να διατηρήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να τις προβάλλουμε στους επισκέπτες του νησιού μας.

Αποτελούν χρυσή πολιτισμική μας ιδιαιτερότητα η οποία απειλείται από το καταναλωτικό ,ισοπεδωτικό πνεύμα της σύγχρονης εποχής.

Το σχολείο, το εστιατόριο ,το ξενοδοχείο  έχουν να παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στην δημιουργία κρητικών διατροφικών προτύπων .

Η διατλαντική εμπορική σχέση ΕΕ και ΗΠΑ αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κρητική γεωργία και κτηνοτροφία.

Για τον λόγο αυτό όλοι μας αλλά ιδιαίτερα η πολιτική ηγεσία οφείλει να είναι σε εγρήγορση .

Τονίστηκε ακόμη η σημασία της σωστής επαγγελματικής κατάρτισης στον αγροτοδιατροφικό τομέα με εφαρμογές νέων τεχνολογιών, οι οποίες βοηθούν την παραγωγή και την οικονομική ανάπτυξη.

Στην  εσπερίδα η οποία οργανώθηκε από τους τομείς των επιστημονικών φορέων και υγείας των ανεξαρτήτων ελλήνων συμμετείχαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστημονικός συνεργάτης του Δημοκρίτου κ Νικόλαος Κατσαρός, ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης Ιατρός καρδιολόγος, π. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.
Ο κος Γιαννούλης Εμμανουήλ Πρόεδρος Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Ο κος Δημήτρης Κυριακός διευθυντής ΙΕΚ ,πρόεδρος ένωσης πληροφοριών Ελλάδος και η κα Πετράκη Γεωργία διατροφολόγος γραμματέας του δικτύου Κρητικής γαστρονομίας .

Μετά το τέλος του επιστημονικού προγράμματος ακολούθησε κρητικό κέρασμα.

Οι διοργανωτές απέδωσαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς ANEK LINES, τον πρόεδρο κ Μαργαρώνη και  το ΔΣ του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου Χανίων για την παραχώρηση της αίθουσα καθώς και το οινοποιείο Ντουράκη το οποίο προσέφερε το κέρασμα