Έγινε με επιτυχία το προηγούμενο Σάββατο στο εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων η εσπερίδα με θέμα :<< H κρητική διατροφή ως παράγων υγείας, ευζωίας, μακροζωίας και οικονομικής ανάπτυξης>>.
Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η ονομασία κρητική διατροφή παραμένει παγκοσμίως πρότυπο υγιεινού τρόπου ζωής.
Οφείλουμε να διατηρήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να τις προβάλλουμε στους επισκέπτες του νησιού μας.
Αποτελούν χρυσή πολιτισμική μας ιδιαιτερότητα η οποία απειλείται από το καταναλωτικό ,ισοπεδωτικό πνεύμα της σύγχρονης εποχής.
Το σχολείο, το εστιατόριο ,το ξενοδοχείο έχουν να παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στην δημιουργία κρητικών διατροφικών προτύπων .
Η διατλαντική εμπορική σχέση ΕΕ και ΗΠΑ αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κρητική γεωργία και κτηνοτροφία.
Για τον λόγο αυτό όλοι μας αλλά ιδιαίτερα η πολιτική ηγεσία οφείλει να είναι σε εγρήγορση .
Τονίστηκε ακόμη η σημασία της σωστής επαγγελματικής κατάρτισης στον αγροτοδιατροφικό τομέα με εφαρμογές νέων τεχνολογιών, οι οποίες βοηθούν την παραγωγή και την οικονομική ανάπτυξη.
Στην εσπερίδα η οποία οργανώθηκε από τους τομείς των επιστημονικών φορέων και υγείας των ανεξαρτήτων ελλήνων συμμετείχαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστημονικός συνεργάτης του Δημοκρίτου κ Νικόλαος Κατσαρός, ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης Ιατρός καρδιολόγος, π. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.
Ο κος Γιαννούλης Εμμανουήλ Πρόεδρος Ξενοδόχων Νομού Χανίων.
Ο κος Δημήτρης Κυριακός διευθυντής ΙΕΚ ,πρόεδρος ένωσης πληροφοριών Ελλάδος και η κα Πετράκη Γεωργία διατροφολόγος γραμματέας του δικτύου Κρητικής γαστρονομίας .
Μετά το τέλος του επιστημονικού προγράμματος ακολούθησε κρητικό κέρασμα.
Οι διοργανωτές απέδωσαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς ANEK LINES, τον πρόεδρο κ Μαργαρώνη και το ΔΣ του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου Χανίων για την παραχώρηση της αίθουσα καθώς και το οινοποιείο Ντουράκη το οποίο προσέφερε το κέρασμα