Έγινε με επιτυχία το προηγούμενο Σάββατο στο εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων η εσπερίδα με θέμα :<< H κρητική διατροφή ως παράγων υγείας, ευζωίας, μακροζωίας και οικονομικής ανάπτυξης>>.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η ονομασία κρητική διατροφή παραμένει παγκοσμίως πρότυπο υγιεινού τρόπου ζωής.

Οφείλουμε να διατηρήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να τις προβάλλουμε στους επισκέπτες του νησιού μας.

Αποτελούν χρυσή πολιτισμική μας ιδιαιτερότητα η οποία απειλείται από το καταναλωτικό ,ισοπεδωτικό πνεύμα της σύγχρονης εποχής.

Το σχολείο, το εστιατόριο ,το ξενοδοχείο  έχουν να παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στην δημιουργία κρητικών διατροφικών προτύπων .

Η διατλαντική εμπορική σχέση ΕΕ και ΗΠΑ αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κρητική γεωργία και κτηνοτροφία.

Για τον λόγο αυτό όλοι μας αλλά ιδιαίτερα η πολιτική ηγεσία οφείλει να είναι σε εγρήγορση .

Τονίστηκε ακόμη η σημασία της σωστής επαγγελματικής κατάρτισης στον αγροτοδιατροφικό τομέα με εφαρμογές νέων τεχνολογιών, οι οποίες βοηθούν την παραγωγή και την οικονομική ανάπτυξη.

Στην  εσπερίδα η οποία οργανώθηκε από τους τομείς των επιστημονικών φορέων και υγείας των ανεξαρτήτων ελλήνων συμμετείχαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστημονικός συνεργάτης του Δημοκρίτου κ Νικόλαος Κατσαρός, ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης Ιατρός καρδιολόγος, π. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.
Ο κος Γιαννούλης Εμμανουήλ Πρόεδρος Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Ο κος Δημήτρης Κυριακός διευθυντής ΙΕΚ ,πρόεδρος ένωσης πληροφοριών Ελλάδος και η κα Πετράκη Γεωργία διατροφολόγος γραμματέας του δικτύου Κρητικής γαστρονομίας .

Μετά το τέλος του επιστημονικού προγράμματος ακολούθησε κρητικό κέρασμα.

Οι διοργανωτές απέδωσαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς ANEK LINES, τον πρόεδρο κ Μαργαρώνη και  το ΔΣ του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου Χανίων για την παραχώρηση της αίθουσα καθώς και το οινοποιείο Ντουράκη το οποίο προσέφερε το κέρασμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook