Άλλος ένας ταξιδιώτης περαστικός από την Κρήτη χρειάστηκε την βοήθεια των ανθρώπων. Ο Ροδοπελεκάνος –που είναι φετινό μικρό – εντοπίστηκε από κατοίκους σε περιοχή της Ιεράπετρας τις τελευταίες 2-3 μέρες να περιπλανιέται αδύναμο.

Προχτές με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα Ιεράπετρας πιάστηκε και μεταφέρθηκε στην εθελόντρια κτηνίατρο κα Μαρινέλα Αγαπουλάκη όπου πήρε τις πρώτες βοήθειες. Στην συνέχεια με την βοήθεια της Θηροφυλακής Ιεράπετρας και του πάντα πρόθυμου και ευαίσθητου στα θέματα των άγριων ζώων θηροφύλακα κ. Ιωάννη Στρουμπάκη μεταφέρθηκε και παραδόθηκε στους εθελοντές μας. Το πουλί διαπιστώθηκε ότι είναι γεμάτο εξωπαράσιτα, βδέλλες – δείγμα χαμηλού ανοσοποιητικού –,  ελλειποβαρές (μόλις 3,5 κιλά) και μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο στην Αίγινα. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εμπλεκόμενους!  

Το ΕΚΠΑΖ είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος φορέας περίθαλψης αγρίων ζώων στη χώρα, με μόνιμη άδεια από το Κράτος. Λειτουργεί πανελλαδικά και ανελλιπώς για 33 χρόνια με έδρα στην Αίγινα και με εθελοντές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αν βρείτε ένα άγριο ζώο σε ανάγκη –ανεξαρτήτως μεγέθους ή σπανιότητας –μην διστάσετε να απευθυνθείτε στους εθελοντές μας για την φροντίδα του.