Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό απαιτούν οι ένστολοι της χώρας, διαπιστώνοντας καθημερινά ότι η κατάσταση στα σώματα ασφαλείας, λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Στο 27ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, παρουσία και του υπουργού εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επεσήμαναν ότι από την μια η έλλειψη αστυνομικής δύναμης σε αστυνομικά τμηματα της χώρας, αλλά και ο απαρχαιωμένος και ταλαιπωρημένος στόλος οχημάτων και από την άλλη οι μειωμένες μηνιαίες αποδοχές τους, είναι τα ζητήματα που θέλουν να συζητήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα, απαιτώντας ουσιαστικές λύσεις. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών στην ομιλία του, χαρακτήρισε τα αιτήματα των αξιωματικών «δίκαια» και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στον πρωθυπουργό.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έκαναν λόγω για γκρίζα ζώνη, ενώ αναφέρθηκαν κ στην επικείμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών. Όπως τόνισαν “αναδιαρθρώσεις γίνονται μόνο όταν δεν υπάρχουν λεφτά.. σε περίοδο οικονομικής κρίσης, για να εξοικονομήσουμε χρήματα από την λειτουργία υπηρεσιών”.

Ο κος Κουρουμπλής τόνισε ότι το υπουργείο ήδη έχει προχωρήσει στην ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών από ένστολους που είχαν αναλάβει την φύλαξη προσώπων και επεσήμανε ότι “δεν μπορεί ένας βουλευτής να έχει 7 αστυνομικούς να τον προσέχουν”

Αναφορικά με την βομβιστική επίθεση εις βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία σε επιστολή της προς την ΕΛ.ΑΣ έπειτα από την απομάκρυνση των αστυνομικών που είχαν αναλάβει την φύλαξή της είχε εκφράσει τους φόβους της, ο  Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε για “θέμα εκτίμησης του κινδύνου που υπήρχε”.

Ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστακης, από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που εξετάζει τις αιτήσεις φύλαξης προσώπων, τα μέλη της οποίας συνεδριάζουν κάθε 6 μήνες, προκειμένου να αποφασίσουν ποια πρόσωπα χρήζουν φύλαξης κ πόσα άτομα θα διατεθούν για την φύλαξη τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook