Με μια σκληρή ανακοίνωση το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, επικρίνει την απραξία του δημου Χανίων στην προσφορά βοήθειας στους αστέγους και απόρους. Μάλιστα, καυτηριάζει το γεγονός ότι την ώρα που η δημοτική αρχή ετοιμάζει χριστουγεννιάτικες φιέστες, άνθρωποι ψάχνουν στους σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε.

Το κοινωνικό στέκι δεν μένει μόνο στην κριτική αλλά προτείνει στη δημοτική αρχή και μέτρα για την αντιμέτωπιση της δυστυχίας των συνανθρώπων στην πόλη, ενώ ενημερώνει για τη συγκέντρωση αναγκαίων ειδών που προσφέρονται σε όσους έχουν ανάγκη

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών:

"Την ίδια χρονική στιγμή που η δημοτική αρχή ετοιμάζει φιέστες για τα Χριστούγεννα, τη λεγόμενη «γιορτή της αγάπης», διαθέτοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κάποιοι άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε ή περιμένουν στα συσσίτια για ένα πιάτο φαί. Την ίδια χρονική στιγμή, που η δημοτική αρχή αγοράζει ερείπια που προστίθενται σε πολλά άλλα που για δεκαετίες παραμένουν άχρηστα, οι άστεγοι κοιμούνται σε παγκάκια και τρώγλες.

Τι θα μπορούσε να κάνει η δημοτική αρχή; Το έχουμε πει πολλές φορές:

1.    Να επιλέξει ακίνητο, που ανήκει στο Δήμο και να το επισκευάσει, για τη δημιουργία υπνωτηρίου ή ξενώνα αστέγων. 

2.    Μέχρι τότε, να προγραμματίσει για να ανοίξει σε περίπτωση ανάγκης μαζικούς δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, που μπορούν αξιοπρεπώς να φιλοξενήσουν προσωρινά άστεγους. Δεν θα πρέπει να περιμένει πότε θα κάνει κρύο για να κάνει ένα στοιχειώδες πρόγραμμα άμεσων ενεργειών αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης για εξωτερική επιβίωση, όπως υπνόσακους χειμερινής διαβίωσης, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. 

3.    Να αναλάβει επιτέλους η δημοτική αρχή τις ευθύνες της απέναντι στο πρόβλημα της πείνας. Θα πρέπει ο Δήμος να αναλάβει το μαγείρεμα και τη διανομή σε ένα αξιοπρεπές δημοτικό ακίνητο. Δεν είναι δυνατόν η στοιχειώδης επιβίωση εκατοντάδων συμπολιτών μας να στηρίζεται μόνο στην πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που οργανώνουν συσσίτια σε καθημερινή βάση χρόνια τώρα, και η δημοτική αρχή να κάνει ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει.

Επειδή όμως ο χειμώνας είναι μπροστά μας και πολύ φοβόμαστε ότι οι αρμόδιοι δεν θα κάνουν τίποτα, καλούμε τους πολίτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Ανάγκες υπάρχουν σε :

Κουβέρτες-παπλώματα-υπνόσακους-αντρικά μπουφάν-αδιάβροχα.
Χειμερινά ρούχα και παπούτσια (αντρικά).
Τρόφιμα συσκευασμένα (ντοματάδες, πελτές, κριθαράκι, μακαρόνια, φακές, ρεβίθια, φασόλια, λάδι, ρύζι).
Τα είδη θα μαζεύονται κάθε Τρίτη 7,00-9,00 στο χώρο του Στεκιού, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5.

Ας δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης στην πόλη μας."