Ανακοίνωση του συνδικάτου οικοδόμων Ν. Ηρακλείου αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα στην  πόλη του Ηρακλείου:

"Η σημερινή βροχή που μετέτρεψε τους δρόμους της πόλης μας σε κανάλια της Βενετίας, αποκαλύπτει την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών που βρίσκονται ανοχύρωτα στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν τις ευθύνες των κυβερνώντων που κλείνουν τα αφτιά τους στις επανειλημμένες προτάσεις τόσο  της Ομοσπονδίας  Οικοδόμων, όσο και του Συνδικάτου μας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η εκπόνηση και υλοποίηση ενός συνολικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού για όλη τη χώρα θα μείωνε τους κινδύνους και τις βαριές συνέπειες, ενώ ταυτόχρονα θα έδινε δουλειά σε έναν κλάδο, όπως των Κατασκευών, που μαστίζεται από παρατεταμένη και μεγάλη σε μέγεθος ανεργία.

Τα αντιπλημμυρικά έργα όμως δεν ιεραρχούνται ως προτεραιότητα από τον κυβερνητικό σχεδιασμό, από την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί δε φέρνουν τα προσδοκώμενα κέρδη στο κατασκευαστικό κεφάλαιο. Βλέπουμε τις κυβερνήσεις να επιδοτούν βιομήχανους και τραπεζίτες με εκατομμύρια και να αφήνουν στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων τις λαϊκές οικογένειες.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, τους μικροεπαγγελματίες, τους μικρομαγαζάτορες, την μικρομεσαία αγροτιά, να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση:

  • Τη συντήρηση και ενίσχυση των όποιων αντιπλημμυρικών υποδομών υπάρχουν.
  • Το σχεδιασμό και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων που να προστατεύουν τα λαϊκά νοικοκυριά, τις αγροτικές καλλιέργειες, που να μηδενίζουν τον κίνδυνο σε περιοχές όπου τα παιδιά μας πηγαίνουν στο σχολείο τους.
  • Την έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων και την αποζημίωσή τους για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.
  • Την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης που η ίδια η ζωή φέρνει την αναγκαιότητά τους στο προσκήνιο.

Δε χωράει αναμονή γιατί οι ανάγκες μας, τα προβλήματα που βιώνουμε δεν μπορούν να περιμένουν. Στην κατεύθυνση αυτή δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τα λαϊκά προβλήματα. Δυναμώνουμε τον αγώνα, δίνουμε δυναμικό παρόν στην Απεργία στις 8 Δεκέμβρη στις 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας."